Вхід | Реєстрація

На Полтавщині мати залишила на призволяще чотирьох малолітніх дітей більш ніж на 10 днів

На Полтавщині мати залишила на призволяще чотирьох малолітніх дітей більш ніж на 10 днів
У одному із сіл Козельщинського району Полтавської області 30-річна Оксана (ім’я змінено, від авт.) вела спосіб життя, який не притаманний для порядних матерів. Жінка навіть кілька разів вчиняла злочини. За що у 2008 році притягувалася до кримінальної відповідальності за частиною 1 статті 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою).
З 2000 року жінка вже встигла обзавестися чотирма дітьми. Можливо це їй потрібно було лише заради коштів. Адже Оксана не виконувала свій материнський обов’язок.
Днями правоохоронці Козельщинського райвідділу міліції встановили, що вже в поточному році жінка більше ніж на десять днів (з 14 по 25 січня) покинула своїх дітей без належного догляду.
Коли мати перебувала далеко від домівки, діти одинадцяти, шести, п’яти і трьох років залишилися самі у будинку без їжі та опалення. Малюки знаходилися у небезпечному для життя становищі, але не могли цьому нічим зарадити.
Десять днів мати навіть не згадувала про своїх дітей. Внаслідок такого байдужого ставлення до своєї «кровинки» найменша дитина, якій 3 роки, 17 січня захворіла на гострий фарингіт. До повернення матері дитина без ліків та опіки хворіла вже 5 днів. І хоч зараз відносно Оксани порушено кримінальні справи за частиною 3 статті 135 (залишення у небезпеці) та статтею 166 (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною) Кримінального Кодексу України, ще невідомо, до яких наслідків для хворої дитини може призвести така материнська байдужість.

Автор: Олена КОПЦОВА, ВЗГ ГУМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 березня 2011, 14:27 | Козельщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації