Вхід | Реєстрація

Полтавський пес став алкоголіком

Полтавський пес став алкоголіком
Песика звати Бровко. Йому уже 14 років. Через хворобу господарі почали заливати псу горілку. З тих пір він уже без своєї дози не може жити.
— У нашого Бровка довгий час був підшкірний кліщ, — розповів Степан Валерійович, господар Бровка. —  Чим ми не пробували його вилікувати – все було марним. Він постійно чухався. Досить часто — до крові. Мій товариш порадив заливати йому горілку в рот. Спочатку Бровчик  дуже пручався. Перший раз для нього був жахливим. Він не знав, що робити. Йому, мабуть, дуже пекло. Він бігав по двору як навіжений. Та згодом звикнувся. І ми помітили, що наш пес почав менше чухатися.
Та вилікувавши одну проблему – з’явилась інша.
Після кількох разів силоміць введеного спиртного напою  - Бровко почав сам прибігати, коли його господарі виходили надвір зі шприцом.
— Вийду до нього із горілкою, а він біжить —  хвостиком мотиля, ледь на руки не застрибує, — говорить господар пса. – Одного разу не дали йому горілки, так він весь день пролежав не виходячи з будки. Навіть поїсти не виліз. А коли я виносив з гаража пусту бляшанку з під горілки, він відразу виліз, як заскавчить… Ледь з цепка не відірвався. Почув запах. Що з ним тепер робити не знаємо. Виходить, що наш пес – алкоголік.


Довідка «Коло»: Демодекоз – внутрішньошкірне паразитарне захворювання, що викликається дрібними кліщами роду Demodex. На даний момент описано більше ніж сто видів цих кліщів, які паразитують у різних видів тварин. Хворба має широке поширення в різних країнах світу і у собак перебігає у вигляді дерматитів і гіперкератозів. Людина також хворіє демодекозом, який у неї викликається окремими видами (D.brevis, D.folliculorum), виявлення у людини кліщів собачого виду поки що не встановлено, а можливість перехресного зараження не доведена.
Збудник демодекозу собак – дуже дрібний кліщ Demodex canis (довжина 220-300 мкм ширина 42-48 мкм), що має видовжене ланцетоподібне тіло, схоже на лавровий листок. яке розділене на голову, груди та черевце. Його підковоподібна голова об лаштована рухомим хоботком і має верхні та нижні щелепи, а також трьохсегментні щупальці на верхній щелепі. Кліщ має чотири пари коротких трьох членистих лап, — vet.in.ua.

Автор: Юлія Корж, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 березня 2011, 18:22 | Полтава | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації