Вхід | Реєстрація

На Новосанжарщині від вогню врятували двох малюків

На Новосанжарщині від вогню врятували двох малюків
20-річна молода мама з села Мала Перещепина Новосанжарського району Яна, як завжди, поралася по господарству, поки її 2-річний синочок та 9-місячна донечка спали.
Прибираючи подвір'я, молода жінка помітила, що очеретяний дах їхнього будинку димиться все сильніше й сильніше. Зрозумівши, що на даху зайнялася пожежа, Яна хутко побігла кликати сусідів на допомогу, сподіваючись, що полум'я ще можливо загасити. Однак найближчі сусіди не надто поспішали на допомогу, тому молода жінка кинулася на сусідню вулицю, відчайдушно благаючи допомогти.
«Ми саме проїжджали селом, коли з одного двору вибігла Яна. Жінка голосила про пожежу на горищі та маленьких дітей у будинку, - розповідає Яков Сєргєєв, помічник дільничного інспектора міліції Новосанжарського райвідділу. - Добре знаючи, де саме їхній будинок, тієї ж миті ми спрямували туди нашу автівку».
Приїхавши на місце пожежі, дільничні Олександр Замула та Яков Сєргєєв не гаючи жодної секунди кинулися рятувати дітей.
«Забігши до будинку, у першій кімнаті я нікого не побачив, тому попрямував до другої кімнати, де у ліжечку лежала маленька дівчинка, - пригадує Олександр Замула, виконуючий обов'язки начальника сектору дільничних інспекторів міліції Новосанжарського райвідділу. - Загорнувши дитинку у ковдру, я швиденько виніс її на подвір'я, куди вже прибігли мати з сусідом».
У цей же час Яков Сергєєв виніс з будинку переляканого маленького хлопчика, який ховався у передній кімнаті за стільцем.
Вручивши живих на неушкоджених малюків матері, правоохоронці разом із сусідом заходилися виносити з оселі, насамперед, дитячі речі та скромні пожитки молодої родини. Тим часом очеретяний дах розгорався все сильніше, заповнюючи їдким димом усе навкруги.
Через лічені хвилини після порятунку дітей дах будинку обвалився. Зайнялися підвіконники та дерев'яний паркан садиби. Битва з вогнем ускладнювалося відсутністю води у господарстві.
Усі наявні запаси пішли на гасіння паркану, аби полум'я не перекинулося на сусідні будинки.
«Дільничні - справжні герої-рятівники!» - говорить сусід Сергій, єдиний з односельчан, хто зголосився зарадити пожежі. Чоловік скромно додає, що він лише допомагав виносити вцілілі речі. «Дітей врятували саме міліціонери!» - наголошує пан Сергій.
Олександр Замула та Яков Сергєєв говорять, що на їхньому місці так вчинив би кожен, адже коли на кону стоїть життя маленьких діточок, то жодних вагань просто не може бути.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 березня 2011, 17:04 | Нові Cанжари | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації