Вхід | Реєстрація

У Козельщинському районі онук приїхав до рідної бабусі грабувати!

У Козельщинському районі онук приїхав до рідної бабусі грабувати!
«Хотілося гарно жити, а грошей катастрофічно не вистачало…» От і вирішив 25-річний Іван (імена змінено, - від авт.) разом зі своїм 29-річним раніше засудженим товаришем Миколою податися до села В’язівці Козельщинського району «на заробітки». Іван добре знав мешканців цього села, оскільки тут проживала його 69-річна бабуся. Приблизно з десяти хат у селі, п’ятеро з них були заселені одинокими пенсіонерами.
Сподіваючись на заощадливих стареньких, молодики прибули до села у вечірній час на маршрутці. Іван був впевнений, що сусідка його бабусі має гроші, а тому вони одразу попрямували до її оселі. Старенька саме подоїла корову та цідила молоко в літній кухні. Напавши несподівано на жінку, нічні гості наказали віддати їм гроші. Для переконливості, один з них приставив до горла бабці ножа.
Злякавшись, жінка відала їм 90 гривень та на таку суму молодь відреагувала негативно. «Що за мізер?! Давай ще!» - говорили вони. Тоді жінка з хати винесла ще 220 гривень. Пробігши по кімнатах, хлопці вхопили на столі мобільний телефон старенької, а також тонометр. На прощання, спритники зв’язали бабцю та накинули замок на вхідні двері.
Розчарувавшись у мізерних статках пенсіонерки, Іван запропонував другові навідатися ще й до рідної бабусі. Можливо хоча б у неї будуть більші гроші, - думали вони. Перелізши через паркан, Іван та Микола витягли шибку з вікна будинку. Бабуся саме спала у літній кухні. Онук це добре знав, а тому був впевнений, що все це зійде йому з рук. Понишпоривши у хатині, молодики нічого цінного не знайшли, а грошей – і поготів. Забравши з собою скромні речі домашнього вжитку, хлопці покинули оселю бабусі.
Тікаючи з села, молодики відрізали телефонний дріт бабусям, аби ті нікуди не повідомляли про їх «витівки». На ранок бабця Івана почула, як кричить її сусідка та гукає на допомогу. Визволивши від мотузок стареньку, та розповіла про нічних гостей. Бабця й собі згадала, що вночі гавкав її пес, але вона не надала цьому особливої уваги. Тепер виявилося, що їх обох було пограбовано.
Жінки не довго журилися своїм бідам. Приїхали родичі навідати стареньких. Їм жінки і повідомили про зловмисників, а ті, в свою чергу, зателефонували до Козельщанського райвідділу міліції.
На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група райвідділу. Із Полтави також прибув заступник начальника Управління карного розшуку УМВС Олег Влох, який на місці координував роботу оперативників. За словами Олега Федоровича, першочергово правоохоронцями був проведений огляд місця події, здійснено подвірні обходи, опитано потерпілих жінок та інших мешканців села. Біля двору однієї з бабусь оперативники виявили порожню пляшку малинового лікеру.
Також під час розмови з потерпілими міліціонери вияснили, що у однієї з бабусь є онук, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. Міліціонерам стало відомо, що хлопець проживав у Кіровоградській області, але останнім часом мешкає у Кременчуці та працює на пилорамі. Провівши ряд оперативно-пошукових заходів, оперативники встановили місце знаходження підозрюваної особи.
«Онук саме знаходився за місцем мешкання у Кременчуці, - говорить Олег Влох, - при розмові з працівниками міліції, він повністю зізнався у скоєному, хоча й не сподівався на такий швидкий візит людей у формі. Також в його квартирі був вилучений викрадений тонометр. Товариш Івана – Микола, також був затриманий міліціонерами. Гроші бабусь хлопці встигли витратити на власні потреби!»
Наразі особи затримані. Порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України – розбій. За словами кримінальників, їм катастрофічно не вистачало грошей для гарного життя.

Автор: Алла КВІТА, інспектор ВЗГ ГУМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 березня 2011, 14:17 | Козельщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації