Вхід | Реєстрація

Полтавці відзначили «Годину Землі» вимиканням світла та концертом при свічках

Полтавці відзначили «Годину Землі» вимиканням світла та концертом при свічках
26 березня Полтава вперше офіційно взяла участь в акції «Година Землі», яку щороку в останню суботу березня проводить організація WWF (Всесвітній фонд природи). О 20:30 за місцевим часом, коли споживання електроенергії досягає максимуму, небайдужі до екології люди, на одну годину вимкнули в своїх будинках освітлення, щоб показати необхідність економного споживання природних ресурсів і продемонструвати небайдужість до майбутнього Землі.
Зокрема, на годину відключили підсвічування таких туристичних визначних пам'яток як Ейфелева вежа в Парижі, піраміди в Єгипті, Тауерський міст в Лондоні, римський Колізей, статуя Христа Спасителя в Ріо-де-Жанейро та ін. Мерія Полтави на підтримку акції вимкнула з 20:30 до 21:30 підсвічування адміністративних і історичних будівель в Полтаві - Білої Альтанки, Свято-Успенського собору, архітектурного ансамблю Круглої площі, Полтавського краєзнавчого музею. Також вимкунули обласний театр ляльок, музично-драматичний театр імені М. В. Гоголя, Полтавську обласну державну адміністрацію та міську раду Полтави.
Самі ж полтавці не дуже активно долучилися до акції. Принаймні у гуртожитках, житлових будинках  дуже мало було вікон, у яких би не світилося світло. Спостерігаючи за полтавським краєидом із Білої Альтанки, складно було зрозуміти, коли розпочалась Година Землі. Адже, місто як було освітленим до 20.30 так і сяяло після. Підсвічувався також і Хрестовоздвиженський монастир у Червоному шляху.
У парку «Перемога» відбувся вечір «тротуарної астрономії», де за відсутності світла спостерігали за зірковим небом. Також кілька сотень жителів та гостей Полтави на площі біля центрального фонтану парку влаштували феєричне дійство. Полтавці спочатку виклали зі свічок і лампадок, принесених із собою, перекреслену лампочку, потім сонце та «60 +» (символ «Години Землі»).
Учасники не очікували, що це буде настільки захоплюючим заняттям.
Паралельно з художнім викладанням фігур зі свічок під акустичну етномузики розгорнулося фаєр-шоу. Його організували полтавський театр вогню Infinity та фаєр-група Polaris.
Завершився захід велопробігом з вогнями - учасники велосипедного громадського руху «Вело Полтава» проїхалися від парку «Перемога» до центральної вулиці Жовтневої та по центральному кільцю Полтави, де погасили освітлення пам'яток та історичних знань. Також відбувся акустичний концерт при свічках в арт-кафе «Villa Крокодила».
Фото
з акції

Автор: poltavanews.com.ua, фото - Максим Крутов


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 березня 2011, 15:05 | Полтава | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації