Вхід | Реєстрація

Росте роками, а горить за хвилини

На минулих вихідних через суху та вітряну погоду підпали сухої трави та масовий відпочинок населення у лісі спричинили лісові пожежі. Те, що лісівники ростили, плекали протягом довгих років практично знищується за декілька хвилин. У той час, коли лісогосподарські підприємства області працюють на збереження зелених масивів, люди ж через свою халатність так просто знищують флору і фауну. Протягом березня на території області проводилася планова комплексна перевірка Державного лісового агентства України у Полтавській області. Начальник управління контрольно-ревізійної роботи Держлісагентства України Віктор Парфенюк заявив: «Більшість підприємств завчасно розпочали підготовку до сезону зростання небезпеки лісових пожеж. Найкраще з цим завданням впоралися Полтавське і Харківське обласні управління лісового та мисливського господарства».
Робота підпорядкованих лісогосподарських підприємств області протягом 2011 року організована у відповідності до розпорядження Голови облдержадміністрації № 115 від 18.03.2011 «Про заходи щодо запобігання виникненню лісових пожеж та дотримання вимог правил пожежної безпеки в лісах області на 2011-2015 роки» та плану заходів направлених на попередження виникнення лісових пожеж.
У відповідності до проектів протипожежного устрою лісів лісогосподарськими підприємствами організовано роботу 8 спеціалізованих лісових пожежних станцій, у складі яких утримується 36 пожежних автомобілів, 2 пожежні модулі, 3 катери.
Для нагляду за пожежною ситуацією в лісових масивах області створено мережу пожежно-спостережних пунктів, які забезпечені засобами зв’язку та нагляду за лісовими масивами. Всього обладнано 23 пожежно-спостережні пункти в тому числі 10 веж. На 5-ти встановлено телевізійні установки.
Для забезпечення потреб пожежогасіння у воді створено 41 площадка для забору води.
З метою контролю за протипожежним станом лісових масивів в лісгоспах створено 54 рейдові бригади та 37 постів по обмеженню доступу транспорту /населення/ в хвойні насадження, які діятимуть при високих класах пожежної небезпеки. Дані бригади будуть займатися  роз\'яснювальною роботою, а в разі виявлення порушень притягують винних до адміністративної відповідальності.
Проведена колосальна робота!
Полтавське обласне управління лісового та мисливського господарства звертається до всіх громадян –  не порушуйте вимоги пожежної безпеки в лісах, відчувайте свою причетність до охорони та збереження лісових насаджень для майбутніх поколінь!


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 квітня 2011, 10:21 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації