Вхід | Реєстрація

Саджали ліс і учні, і школярі, і чиновники та журналісти

У рамках Акції “Майбутнє лісу у твоїх руках” відбувся прес-тур на території ДП “Лубенський лісгосп”. Під час заходу побували на території Приміського лісництва. Саме тут до посадки лісових культур долучилися не лише працівники лісового господарства, а й студенти та викладачі лісотехнічного коледжу, школярі Лубенської спеціалізованої школи №6, голова Лубенської райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, голова районної ради Олексій Дядечко, міський голова Олександр Грицаєнко, представники районних та обласних засобів масової інформації. 22 учня та 40 студентів, а також посадовці та журналісти взялися дружно за садіння молоденьких берізок, що згодом стануть великим та могутнім лісом. Разом вони посадили понад 3 тисячі дерев на площі 2 га. Віктор Алєксєєнко вправно справляється з мечем Колесова, оскільки неодноразово брав участь з озеленення територій району: - Садити й сіяти завжди добре, адже це перспектива для майбутнього, – говорить голова райдержадміністрації. – Чим більше саджаємо – тим ще гарніша наша Полтавщина. Сьогодні ми створюємо ліси поблизу траси міжнародного значення, отже, всі, хто проїжджатиме будуть милуватися прекрасними краєвидами. Тому ми прагнемо, щоб у кожному селі був парк і побільше дерев. На запитання “Чи складна робота саджати ліс?”, Віктор Миколайович посміхається: - Робота тяжка – але приємна, бо знаєш, що зробив добру справу. Особливо, коли поруч діти, які теж працюють в одному ритмі. Директор ДП “Лубенський лісгосп” Роман Сендзюк розповів, що лісова галузь має значну підтримку зі сторони районної влади, яка сприяє у виділенню коштів та нових земель під заліснення. Завдяки злагодженій роботі уже завтра весняна лісокультурна кампанія буде завершена. За допомогу в посадці лісу, школярам вручено подяку та подаровано м’ячі, а також усі поласували смачною польовою кашею та цілющим березовим соком. У ході прес-туру також було оглянуто чудові місця відпочинку та відвідана пам’ятка славетної родини Шеметів, біля якої висадили ялинки. Окрім того, побували у дендропарку імені В.Байтали, закладеного у 1952 році. Парк знаходиться під опікою Лубенського лісотехнічного коледжу та лісового господарства, працівники якого доглядають та озеленяють його територію. І сьогодні, третьокурсники під час навчальної практики разом з викладачем дендрології Тамарою Тимошенко, за керівництвом заступника директора з виробничої практики Борисом Ілащуком, висадили тут понад 50 дерев різних порід: дуб, липу, березу, каштан, черемху та чагарники скумпії. Не втрималися і журналісти та чиновники, які теж взялися за лопату та посадили свої дерева у дендропарку. Тому тепер на Лубенщині на радість всім будуть зеленіти дерева журналістів, посадовців, і, звісно ж, молоді, яка впевнено розуміє: “Майбутнє лісу в їхніх руках”.

Автор: Лілія Гнатенко, прес-секретар Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарств.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 квітня 2011, 10:30 | Лубни |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації