Вхід | Реєстрація

Про «Ми – клас!», козаків та Січ Запорозьку

Про «Ми – клас!», козаків та Січ Запорозьку
Переможці проекту «Ми – клас!» вдячні Всеукраїнському благодійному фонду «Джерело Дніпра», Почесним Президентом якого є Володимир Матицин, та ГО «Рідне місто» за чудову змістовну подорож. Минулу суботу, 16 квітня, учні 11-В класу кременчуцької ЗОШ № 26 провели незабутньо – у козацькій столиці Запоріжжі.
Розпочалася мандрівка рано-вранці з радісної зустрічі автобуса, дружніх привітань та дзвінків однокласникам-сонькам: «Годі спати, Запоріжжя проспиш!».
На острові Хортиця кременчуцькі туристи відчули справж­ню козацьку волю та розбрелися хто куди. Зібрати «микласників» докупи вдалося хіба що досвідченому екскурсоводу. Він провів групу до Музею історії запорозького козацтва. Ось тут і постала перед дітьми вся правда про гетьманів славних, зброю їх нездоланну, легендарні чайки та життя в Січі Запорозькій.
Її школярі відвідали одразу після музею. А дехто навіть до кузні щастя завітав та щасливу монету з зображенням підкови власноруч собі склепав.
Про «Ми – клас!», козаків та Січ ЗапорозькуНаступна зупинка – кінний театр «Запорозькі козаки». Перша, кого зустріли школярі перед брамою, була козацька свинка Машка (або Марія Iванівна, як її нарекли наші переможці). Ось тут і стали в нагоді недоїдені печиво та бутерброди. А за щедрість дітей невдовзі нагородили – запросили до столу на козацький куліш. Окрім хліба, не забули й про видовища. Хвацькі козаки показали, як було колись на Січі. Чого лишень вони не виробляли  – глядачі тільки охкали від захвату. Один на скаку шапку з землі підіймав, другий вниз головою скакав, ногою за стремено зачепившись. А третій взагалі одразу на двох конях стоячи їхав: одна нога в однім сідлі, друга – в іншім. На якийсь час забулося навіть про XXI сторіччя, комп’ютери та авто – всі занурилися в часи козаччини. Адже ось де дійсно круто! I козаки, слід сказати, люб’язні: радо й абсолютно безкоштовно фотографувалися з кращими школярами славного міста Кременчук. Треба ж залишити нашим переможцям історичне фото на згадку! А вони, у свою чергу, про відеозапис подбали – для історії все знадобиться! (Фото О. Максименка)

Мрії здійснюються!
Мирослав Гавриш:
— Ми виг­рали конкурс «Ми – клас!» і в подарунок отримали чудову подорож до Запоріжжя. Я був радий побувати на Січі та на власні очі побачити цікавий побут козаків. А найбільше мені сподобалися кінний театр та козацька вистава.

Людмила Павленко, вчитель біології:
— Коли учні відпочивають з користю  – це не може не приносити радість вчителю. Адже, крім задоволення та позитивних емоцій, діти отримали нові знання. Велике спасибі Почесному Президенту Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра» Володимиру Матицину за піклування про підростаюче покоління, його освіченість та змістовний відпочинок.

Автор: Яна АПРЕЛЄВА, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2011, 15:21 | Кременчук | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації