Вхід | Реєстрація

«...я вже не міг зупинитися і бив до останнього!»

«...я вже не міг зупинитися і бив до останнього!»
Спокійний, добрий, веселий, доброзичливий! Такими словами згадують односельці про покійного 31-річного Володимира (імена героїв змінено, - від авт.). Чоловіка в тяжкому стані сусіди знайшли в лісосмузі села Новомосковське Глобинського району Полтавщини. Він покинув своє господарство лише на декілька хвилин, щоб вирізати з дерева держак до лопати. «На його місці міг би бути кожен…» – стверджують з великим сумом в голосі жителі села.
Двоє парубків приїхали із сусіднього села Вербки Семенівського району до Новомосковського погостити у товариша. Як і годиться, гостини не минули без випивки. Як тільки почало вечоріти, хлопці пішки поверталися додому. Проходивши повз лісосмугу, вони побачили чоловіка.
«Ми підійшли до чоловіка та запитали закурити, - говорить 19-річний Олег, - він дав нам по цигарці! Коли відійшли, я сказав у слід «непогано, аби ще й підвіз». Після цих слів чоловік на нас накинувся з дерев’яною палицею в руках. Мій друг відбіг, а я отримав удар по спині. Між нами виникла бійка, в ході якої я вже не міг зупинитися і бив до останнього!»
Розборонити чоловіків змогли лише односельці Володимира, які збіглися на крики. Люди швидко викликали швидку медичну допомогу та міліцію.
Перший заступник начальника Глобинського РВ УМВС України в Полтавській області Костянтин Волошин говорить: «Коли слідчо-оперативна група прибула на місце події, побитий чоловік лежав в безконтактному стані. Поруч стояли двоє хлопців, сусіди та родичі потерпілого чоловіка. Останнього було направлено до лікарні. Медики поставили діагноз – закрита черепно-мозкова травма. Через три дні він помер».
Наразі Олег у скоєному зізнався. Він детально розповів правоохоронцям про події того вечора. «Мені дуже шкода, що так сталося, - говорить Олег, - я не хотів його вбивати…»
Каяття – добра справа та на кримінальне законодавство воно не впливає. Володимир був батьком чотирьох дітей. Безглуздий вчинок хлопця позначиться не на одній людській долі.
Зараз відносно молодика порушено кримінальну справу за статтею 121 Кримінального кодексу України – умисне тяжке тілесне ушкодження. За скоєння тяжкого злочину на нього чекає ув’язнення строком від семи до десяти років.

Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 квітня 2011, 15:45 | Глобине | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації