Вхід | Реєстрація

В Галереї мистецтв відкрилась виставка вишитої ікони

В Галереї мистецтв відкрилась виставка вишитої ікони
Звичні церковні мотиви на своїх полотнах відобразила майстриня з Миргорода Ніна Фоменко. Та основною тематикою робіт все ж стало свято Великодня.
Майстриня з Миргорода Ніна Фоменко ікони почала вишивати давно. У 1999 році, говорить, виготовила свою першу роботу «Різдво Богородиці» за розробкою доктора Блажейовського, і з того часу це заняття для жінки стало більше, аніж хоббі. Пізніше Ніна Фоменко почала активно співпрацювати з доктором Блажейовським. Він надавав їй розробки своїх картин, за якими мисткиня і вишивала ікони.
Ніна Фоменко, майстриня:
— Вибирала те, що близько до душі, до серця, і так у моєму доробку уже близько 80 ікон. Тут всього частина моїх робіт, можна сказати – четверта-п'ята частина робіт всього моїх.
На вишивку однієї такої роботи майстриня витрачає від одного до трьох місяців. Вишиває звичайними методами: хрестиком, напівхрестиком та ще одним, унікальним методом, який сама майстриня називає «шов Божий».
Отець Іоан говорить: такі ікони теж можна використовувати в оселях та храмах, а от чи даватимуть вони чудотворну силу – залежить від самих людей.
о. Іоан, священик Спаської церкви:
— Силу мають, дивлячись, як люди будуть молитися, як будуть звертатися до Бога. Силу мають як ікони вишиті, так і ікони написані.
Відвідувачі виставки зазначають: ікони в першу чергу вражають своїми кольорами та способом вишивки, і додають: час для такої виставки – підходящий.
Бліци:
— Добре, що ця виставка відкрилась у Полтаві у такий святий тиждень, сьогодні свята середа, продовження святих днів Великодня. Роботи чудові.
— Дуже приємно, що на сьогоднішній день є люди, які цікавляться цим видом творчості, до того ж у такій незвичайній формі, як вишивка, і таких незвичних і різноманітних техніках.
Сама майстриня окрім ікон захоплюється вишивкою квітів, тож Ніна Фоменко має надію організувати у Полтаві ще одну персональну виставку, але вже – з вишивкою квітів.

Автор: Віталій Артамонов, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 квітня 2011, 17:35 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації