Вхід | Реєстрація

Труп, що викопали біля Миргорода, виявився «замовленим» бізнесменом

Труп, що викопали біля Миргорода, виявився «замовленим» бізнесменом
У Полтавській області місцеві правоохоронці розкрили замовне вбивство підприємця і затримали організатора злочину, замовника, посібника і кілера.
Як розповів начальник Полтавського обласного управління міліції, генерал-майор міліції Олександр Рудяк управління кримінального розшуку розкрило перше за останнє десятиліття замовне вбивство скоєне на території Полтавського краю.
«Причиною вбивства 46-річного миргородського підприємця, який займався продажем зерна, отрутохімікатів і мінеральних добрив, виявилися фінансові стосунки. Простіше сказати - вбивство бізнесмена замовив той, хто йому заборговував, а сума боргу становила сотні тисяч гривень. Щоб не віддавати гроші партнер вирішив позбутися кредитора», - розповів Олександр Рудяк.
Як розповів керівник міліції Полтавщини, 8 лютого бізнесмена запросили приїхати на склад хімікатів, який знаходиться поблизу Миргорода. Саме на території складів його і застрілив з револьвера калібру 5,6 мм кілер, як було встановлено згодом, 45-річний раніше судимий житель Харківської області. Тіло жертви, кілер та його посібник кинули неподалік складів в яму глибиною близько 2-х метрів і утрамбували землею.
Незабаром бізнесмена оголосили в розшук, як безвісти зниклого.
«Міліція відпрацьовувала кілька версій. Серед них - що зниклий бізнесмен сховався з грошима від своїх кредиторів, або ж версія того, що його боржники вирішили скоїти вбивство, щоб «списати» борги. Незабаром, оперативники вийшли на слід вбивці, а згодом і замовника», - повідомив Олександр Рудяк.
У кінці квітня міліція затримала організатора злочину, замовника, посібника і кілера.
Як з‘ясувалося, виконавець вбивства в радянські роки був працівником міліції і працював в органах позавідомчої охорони. Пізніше він був звільнений з міліції і потім засуджений за незаконне зберігання зброї.
Наразі всі затримані знаходяться під вартою.

Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 травня 2011, 17:45 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації