Вхід | Реєстрація

Символічна перекличка

Зазвичай на Миргородщині до Дня Перемоги проводилися турніри для  любителів гри в шахи. Цьогоріч же аматорам самотужки довелося організовувати  змагання, що стало традиційним. Причому воно виявилося і масовішими, і в кваліфікаційному відношенні більш представницьким за ппопередні.
Охочих зіграти в швидкі шахи(по 15 хвилин на роздуми в партії кожному) назбиралося на два турніри: серед ветеранів-шахістів і молодших та зовсім юних. У першому з них(12 учасників, 6 турів за швейцарською системою) переміг кандидат у майстри з с.Петрівців Микола Романів – 5 очок. На півочка менше взяв першорозрядник із Миргорода Сергій Онопорієнко – друге місце. Він лідирував до останнього туру, але якраз земляк переможця першорозрядник Роман Гусейнов у заключній партії зупинив фаворита, дозволивши Миколі Романіву в підсумку очолити турнірну таблицю, а сам, таким чином, увійшов до числа призерів із третім результатом – 4 очка. По 3,5 очка взяли аж троє першорозрядників – відповідно Анатолій Сидоренко, Володимир Ізюмов(підполковник у відставці) і Василь Джунь. Із трьома очками фінішували першорозрядники Олександр Ткаченко і Петро Яковенко, кандидат у майстри Олексій Модло, кількаразовий переможець подібних турнірів. Все це свідчення неубутнього азарту, змагальної пристрасті і гострої конкуренції серед місцевих старійшин давньої і мудрої гри.
З-поміж когорти молодших колег(20 учасників) першість за міжнародним майстром Валерієм Курочкіним(старшим лейтенантом) – 5,5 очка. Кандидати в майстри Валерій Яворовський і Сергій Бондаренко(5 і 4,5 очка) вибороли другий й третій призи. Майстер ФІДЕ, випускник військового училища Артем Тютюнник з 4-ма очками(кращий коефіцієнт) посів 4-те місце. Наступні – за другорозрядником Олександром Халітовим, уже тертими, хоч і юними першорозрядниками Романами Яременком і Граньком – теж по 4 очка.
Третьокласниця Влада Ставицька не вельми тушувалася в компанії солідних мужчин і в’юнких хлопчаків, очоливши другу десятку учасників(3 очка). Словом, на лице девіз шахової федерації(ФІДЕ) – ми всі – одна сім’я, що символічно перекликається з всенародним Святом Перемоги.

Автор: Олексій ПОЛИВ'ЯНИЙ, www.fcvorskla.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 травня 2011, 15:40 | Миргород | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації