Вхід | Реєстрація

У повітрі обласного центру побільшало діоксиду сірки, азоту та формальдегіду

Як свідчать дані Полтавського обласного центру з гідрометеорології, у Полтаві порівняно з вереснем поточного року забрудненість збільшилася по діоксиду сірки, діоксиду азоту та формальдегіду. Вміст важких металів, зокрема: кадмію, заліза, марганцю, міді, нікелю, свинцю, хрому та цинку нижче допустимого рівня. В цілому по місту середньомісячна концентрація бенз(а)пірену нижче граничних вимог. Реакція кислотності (рН) атмосферних опадів в жовтні коливалася від 5,8 – 6,4. Зазначені показники відповідають нормальним незабрудненим опадам.

Систематичні спостереження за вмістом забруднюючих речовин в атмосферному повітрі м. Полтави проводяться лабораторією Полтавського центру з гідрометеорології на 4-х стаціонарних постах по 10 інгредієнтах. Загалом відібрано та проаналізовано 2173 проби повітря.

Стан атмосферного повітря в м. Кременчуці: порівняно з вереснем в атмосферному повітрі збільшився вміст фенолу, бензолу, толуолу та суми ксилолів, зменшився вміст – оксиду вуглецю оксиду азоту, сажі, аміаку, формальдегіду, етилбензолу, сірководню та суми вуглеводнів С1 – С10. На рівні минулого місяця був вміст пилу, діоксиду сірки, діоксиду азоту, сульфатів та ненасичених вуглеводнів.

Стан атмосферного повітря в м. Комсомольську: порівняно з вереснем 2009 року в атмосферному повітрі збільшився вміст фенолу та аміаку, зменшився вміст пилу, сажі та хлориду водню. На рівні минулого місяця у повітрі був вміст діоксиду сірки, оксиду вуглецю та діоксиду азоту. Порівняно з минулорічним жовтнем збільшився вміст пилу, оксиду вуглецю, діоксиду азоту, хлориду водню та аміаку, зменшився вміст сажі.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 грудня 2009, 16:53 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації