Вхід | Реєстрація

«Я не знаю, що на мене найшло! Поки він ремонтував авто, я вистрелив йому в голову!..»

«Я не знаю, що на мене найшло! Поки він ремонтував авто, я вистрелив йому в голову!..»
Про зникнення 50-річного мешканця села Бодаква Лохвицького району, Олексія (імена героїв змінено, - від авт.), правоохоронці дізналися від його рідного брата. Чоловік повідомив, що його родич ще два дні тому пішов з дому і не повернувся. Задача перед міліцією стояла не з простих, але вже наступної доби стражі порядку виявили бездиханне тіло Олексія в одному із сіл в бур’яні, прикидане соломою…
Розслідуючи даний злочин, працівники Лохвицького райвідділу міліції звертали увагу на найдрібніші деталі. Міліція відслідковувала чим займався Олексій, з ким товаришував, куди їздив тощо.
Суттєво допомогли у розкритті даного злочину мешканці міста Лохвиця. Люди повідомили правоохоронцям, що вже дві доби на одній із міських вулиць хтось покинув незамкнений автомобіль марки «ВАЗ-2108».
Перевіривши по базі даних ДАІ номерний знак покинутої автівки, міліціонери встановили, що її власником є покійний Олексій. Злочинний клубок розплутували спільними зусиллями лохвицьких правоохоронців, оперативників Управління карного розшуку УМВС, експертів та слідчих Полтавщини.
Головна підозра правоохоронців впала на 28-річного мешканця села Погарщина Лохвицького району Миколу, який останнім часом підтримував із потерпілим дружні зв’язки.
«За життя потерпілий займався скупкою м’яса у населення, - говорить начальник сектору карного розшуку Сергій Кузьменко. - Якось він промовив Миколі, що має велику суму грошей. Більше всього, що Микола мав корисні цілі від дружби з Олексієм, а тому спланував його вбивство заздалегідь».
Зі слів начальника сектору карного розшуку, Микола ніколи не займався скупкою великої рогатої худоби. А тут він зненацька запропонував Олексію займатися цим разом. За сімейним станом Микола одружений. Виховував дворічну дитину.
Будучи головним підозрюваним у скоєнні злочину, пов’язаного із організацією крадіжки 89 000 гривень у пенсіонера, до судового розслідування справи він знаходився на підписці про невиїзд.
В ході розслідування правоохоронцям також стало відомо, що Микола придбав собі недорогий мобільний телефон, з якого лише один раз зателефонував Олексію напередодні вбивства. Оперативники мають всі підстави вважати, що таким чином він намагався відвести від себе можливі підозри міліції.
Для здійснення свого злочинного плану, зловмисник запропонував Олексію поїхати до одного із сіл для того, щоб начебто придбати там корову. Останній з пропозицією погодився. Чоловіки виїхали з самого ранку. Заїхавши у «глухе» село, де лише кілька хат, Олексій помітив, що в його автомобілі підвищилася температура двигуна і він вийшов з салону авто, щоб долити води в радіатор.
«Він всю дорогу повчав мене, розповідав, що я неправильно живу, - говорить Микола. - Я образився на нього і поки він ремонтував авто, я вистрелив йому в голову. Обріз я знайшов під водійським сидінням в салоні. Я не знаю, що на мене тоді найшло!...»
Вистреливши в голову Олексію, Микола відтягнув тіло у бур’яни та присипав соломою. Завівши авто, він доїхав до Лохвиці, покинув машину на вулиці та втік, забравши із собою 6000 гривень, які належали Олексію.
«Я не хотів брати ті гроші, та все ж взяв, - виправдовується в міліції Микола, - мені було неприємно їх витрачати…» Зі слів затриманого, на 6000 гривень він купив запчастини до свого автомобіля.
Наразі Микола затриманий та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання Лохвицького райвідділу міліції. Обріз, який після скоєння вбивства Микола викинув по дорозі до Лохвиці, правоохоронці виявили та вилучили. По даному факту порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України – навмисне вбивство. Слідство триває.

Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2011, 14:29 | Лохвиця | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації