Вхід | Реєстрація

Чи є в Полтаві європейська освіта?

Чи є в Полтаві європейська освіта?
Переваги і недоліки Болонського процесу в Україні, а ще – як виїхати на навчання за кордон та що при цьому врахувати. Про це говорили студенти міста, консультати із закордонної освіти і представники влади. Більше – у наступному сюжеті.
Круглий стіл «Європейська освіта в Україні» приурочили до Дня Європи. Студентство зібралося поговорити – що заважає нашому освітньому простору вийти на європейський рівень. Сама молодь каже: мало обізнана із тим, що таке європейська освіта і як її отримати.
Ігор Рева, голова студентської ради м.Полтава:
— На сьогодні, на жаль, є проблема низької інформованості студентів щодо якихось європейських освітніх програм, грантоутворюючих організацій, які діють на сьогодні, переваги Болонського процесу.
Заступник міського голови Діонісій Каплін рік навчався у Польщі. Він каже: зі знанням справи у Полтаві із вищою освітою нормально, а європейськість у тім, що людина сама визначається із пріорітетами.
Діонісій Каплін, заступник Полтавського міського голови:
— У Полтаві є велика кількість вищих навчальних закладів, які дають сьогодні нашим абітурієнтам та нашим студентам досить цікаві знання. Людина для себе сама повинна зрозуміти – чи важливе їй навчання, чи хоче вона стати спеціалістом, чи ні.
Студентам Полтави розказали тонкощі освіти в Європейському Союзі. Диплом бакалавра там свідчить про повну вищу освіту, а магістра – про перший науковий ступінь. Поговорили також про плюси і мінуси Болонського процесу. Результатом круглого столу має бути резолюція із побажаннями та пропозиціями до Кабінету Міністрів України.

Автор: Олена Ляшенко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 травня 2011, 15:10 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації