Вхід | Реєстрація

Відкрито новий комплекс

Відкрито новий комплекс
У тваринницькій галузі району приємна подія – у товаристві «Околиця» днями, а саме 27 травня, відкрито свиновідгодівельний комплекс.
– Роботи виконували власними силами, - розповідає засновник ТОВ «Околиця» Олександр Ващенко.
– Свинокомплекс, річна потужність якого розрахована на 1500 голів, відповідає всім новітнім технологіям.
Кожен із чотирьох секторів оснащений вентиляційною системою, підлога – з підігрівом.
Свиноматок закуповували в племінних господарствах області. Серед придбаних порід – дюрок – м’ясна порода, а також універсальна за напрямком продуктивності – велика біла.
– Олександре Володимировичу, як свідчить практика, навіть при наявності високопродуктивних порід свиней та нормальних умов годівлі і утримання не завжди можна отримати бажані результати. Бо окрім бажання ще потрібне й знання питання.
– Так, в системі відтворення в багатьох господарствах останнім часом втрачено роль свиноматки – основного засобу виробництва. Їх перестали готувати до основної функції – народжувати багато повноцінних поросят, а для ремонту стада беруть, як правило, випадкових тварин навіть з відгодівлі. Свинок для відтворення необхідно відбирати від високопродуктивних батьків, спеціально вирощувати на рівні до 700 грамів середньодобового приросту з активним моціоном і спаровувати у 7-9 місяців при живій масі не менше 125 кілограмів.
Про всі ці та інші тонкощі у справі розведення свинопоголів’я дбає заступник директора по тваринництву Олександр Дудченко.
Для обслуговування комплексу у товаристві створено сім додаткових робочих місць.
При підборі на роботу кадрів керівництво господарства надавало перевагу місцевим жителям - мешканцям Малобудищанської сільської ради. Серед них – лаборант по племінній справі Людмила Шиян, свинарка Ірина Насібуліна, оператор Віталій Сень та інші.
Комбікорми для годівлі свинопоголів’я товариство не закуповує, їх виготовляють на місці.
– Куди буде реалізовуватися вирощена продукція?
– З цим проблем не повинно виникати, адже при вазі свиней у 130 кілограмів і товщині шпику в 1,7 сантиметра будь-який м’ясокомбінат її забере з задоволенням.
Минулої п’ятниці розділити разом з працівниками ТОВ «Околиця» радість  очікуваної події  прибули голова райдержадміністрації Андрій Чуясов,  голова районної ради Сергій Ващенко.  Разом із  засновником товариства Олександром Ващенком  вони перерізали символічну стрічку на  свинокомплексі та побажали працівникам галузі  високих приплодів та хороших успіхів у доброму  починанні.
Для довідки: за даними управління агропромислового розвитку району, на Зіньківщині свинарство почало відроджуватись. Значно зросло поголів’я свиней та виробництво вирощеної продукції. На початок поточного року кількість свиней в господарствах району збільшилась на 420 голів.
На знімку: заступник директора по тваринництву Олександр Дудченко  з оператором Віталієм Сенем та свинаркою Іриною Насібуліною.

Автор: Наталія Шулик, www.zinkiv.org.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 червня 2011, 16:15 | Зіньків | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації