Вхід | Реєстрація

На вбитому шукатимуть мікрочастинки одягу вбивці

Минулої п’ятниці відбулось чергове засідання суду у справі резонансного вбивства музиканта Сергія Звенигородського.
Засідання розпочалося рівно о десятій годині ранку. Та присутніх у залі суду було небагато. Серед них і журналісти телеканалу НТН, відеозйомку яким не дозволили. «Та вони бояться телекамер, як вогню», — заговорили в залі.
Суддя Голубенко розпочав засідання із зачитування матеріалів справи. У ній мова йшла, перш за все, про свідків. Зокрема, Віктора Перепелицю та В’ячеслава Михайлика, які були понятими під час відтворення обставин подій. Їхні імена вже згадувались у минулому. Також суддя зачитав покази свідка Віталія Вовка, який нібито близько п’ятої години ранку їхав на рибалку і бачив Вікторію, яка сиділа біля магазину «Княгиня Ольга» і не привіталася до нього. На що Вікторія в залі суду відповіла: «Це неправда! 27 числа я з ним гуляла. Не знаю, для чого він так каже. Мабуть, боїться».
Також були оголошені покази свідків, які не з’явилися. Зокрема жінки, яка нібито перебувала в одній камері з Санжарівець. За її показаннями, Вікторія розказувала їй, що вбила музиканта. Під час засідання Санжарівець це заперечила.
Адвокат підсудної Сергій Колотій висунув клопотання повернути кримінальну справу на додаткове розслідування за недостатністю доказів. Також наголосив, що не проведені допити всіх можливих свідків. За таких обставин прохав змінити перебування підсудної під вартою на перебування з батьками. Та сім’я Звенигородського це заперечила.
Представник обласної прокуратури Олена Кашицина зауважила, що в даній справі необхідно призначити комісійну судово-медичну експертизу з Полтави. Та Голубенко був проти її проведення, адже вона призначається в тому разі, коли є суперечності щодо висновку судово-медичної експертизи. Суперечностей немає і всі питання висвітлені. Після чого було запропоновано призначити ще одну криміналістичну експертизу щодо нашарування мікрочастин текстильних волокон на одязі потерпілого та підсудної. Тобто, чи є на одязі Звенигородського текстильні волокна з одягу Санжарівець і навпаки.
Порушувала розпорядок судового засідання журналістка з Гадяча Ірма Крат словами: «Нехай проводять експертизи та відпускають дівчину! Неможливо це слухати!». На що суддя Голубенко зробив їй зауваження, оскільки вона не є учасником судового процесу і сказав, що наступного разу її виведуть із зали суду.
Рішенням суду було призначення експертизи. Наступне засідання відбудеться після отримання її результатів.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, номер телефону журналіста (096)552–07–31


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 червня 2011, 13:54 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації