Вхід | Реєстрація

За загибель полтавського школяра – штраф

За загибель полтавського школяра – штраф
Батькам, син яких випадково застрелив свого товариша, загрожує лише штраф за неналежне зберігання зброї.
Нагадаємо, 26-го червня 13-річний полтавець, поки батьки відпочивали на морі, запросив до себе в гості товаришів. Перед однолітками вирішив похизуватися рушницею вітчима. Зі слів хлопця, він взяв два набої, зарядив рушницю і наводив на товаришів. Зброя вистрелила. Постріл влучив у живіт 11-річного товариша. Лікарі швидкої допомоги, яких викликали діти, не змогли врятувати потерпілого. Рана виявилася смертельною.
– Підліток не досяг 14-річного віку, з якого наступає кримінальна відповідальність. Тому з ним правоохоронні органи лише проводитимуть бесіди, – розповів Юрій Сулаєв, начальник відділу зв’язків з громадськістю УМВС України у Полтавській області.
У діях батьків складу кримінального злочину також немає, повідомила міліція.
– Батькам загрожує адміністративна відповідальність за неналежне зберігання зброї – штраф. Ймовірно, зброю вилучать і чоловіка позбавлять права користування нею. Але кримінальної відповідальності за таке не передбачено. Тому чоловік заплатить штраф за своє порушення, – розповів Юрій Васильович.
Дозвіл на користування зброєю видається лише коли у власника є спеціальний сейф. Сейф повинен бути прикріплений до стіни, а не бути пересувним. Зброя повинна зберігатися у сейфі в розібраному стані. Набої повинні зберігатися окремо від рушниці, повідомили правоохоронці.
– Сейф був. Але хлопець сказав, що взяв рушницю з шафи, а не сейфу. Тобто, якщо він каже правду, то зброя зберігалась поза спеціальним сейфом. Як було насправді, визначить комісія, – повідомив Юрій Сулаєв.
Рушниця німецької марки «Sauer» була зареєстрована в Миргороді.
Слова правоохоронців підтвердив юрист.
– За необережне поводження зі зброєю немає кримінальної відповідальності. Хлопець, що скоїв вбивство з необережності, не досяг осудного віку. Тому відповідальність нестимуть батьки, але лише за адміністративне порушення. Крім цього, можуть нести майнову та моральну відповідальність у цивільно-правових відносинах. Тобто, батьки загиблого можуть подати у суд, – зазначив Євген Асєєв, адвокат.
Загиблий хлопчик був пізньою і єдиною дитиною в родині.

Автор: Валентина Зайченко, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 червня 2011, 09:20 | Полтава | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації