Вхід | Реєстрація

Новий рік збільшить ціну на газ для населення. І не лише на Полтавщині

Новий рік збільшить ціну на газ для населення. І не лише на Полтавщині
У перші місяці 2010 року варто очікувати підняття цін на газ для населення.
Про це заявив начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Полтавської облдержадміністрації Тарас Ткаченко.
Він прокоментував ситуацію на газовому ринку України, коли є невідповідність у різниці між його видобутком та реалізацією.
«На сьогоднішній день непокритий збиток НАК Нафтогаз України – це близько 30 мільярдів гривень, не покритий нічим. Просто за рахунок цього провалу в ціні», – пояснив Тарас Ткаченко.
За його словами, тарифи на газ не підвищують лише суто з політичних причин.
«Я нагадаю, що була відповідна установа НКРЕ про збільшення вартості природного газу і електроенергії для населення. Там рішення суду призупинили чи зупинили її дію, але, повірте, це суто політичний хід напередодні виборів для того, щоб заохотити електорат. Після нового року виходу іншого не буде», – підтвердив Тарас Ткаченко.
Він також зауважив, що зараз цінова політика нашого основного постачальника, а саме Росії, яка на відміну від України незалежна від транспортування газу, є більш обґрунтованою.
«У Росії вартість природного газу для населення вища, ніж в Україні. Нікуди дітись, доведеться піднімати», – зазначив начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Полтавської облдержадміністрації.

Автор: www.novyny.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 грудня 2009, 14:36 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації