Вхід | Реєстрація

Андрій Баранов: «Елiта-центру» в Полтаві не буде!»

Економічна криза чи не найболючіше вдарила по будівельній галузі. Зупинилося спорудження кількох житлових об’єктів і в Полтаві. Стурбована громадськість вже почала проводити паралелі із сумновідомим київським «Еліта-центром». Дехто з індивідуальних інвесторів, зокрема, тих, хто вклав кошти у будівництво житлової багатоповерхівки на вулиці Богдана Хмельницького, 21, в Полтаві, навіть пікетував будинок обласної держадміністрації.
З людьми спілкувався заступ-ник голови Полтавської облдерж-адміністрації Андрій Баранов, котрий очолює робочу групу з питань розподілу квартир, що в рамках урядової антикризової програми з добудови незавершеного житла викуповує Державна іпотечна установа. Робоча група, згідно з антикризовими заходами, спрямованими на подолання негативних наслідків у будівельній галузі, свого часу прийняла план першочергової добудови житла, стан готовності якого перевищує 70 відсотків. Провівши масштабну роботу, переглянувши всі об’єкти в області, що підлягали під цю вимогу, зазначена група відібрала 11 будинків, які включено в програму активної добудови. Це, зокрема, й будинок на вулиці Богдана Хмельницького, 21.
Під час зустрічі з інвесторами Андрій Павлович заспокоював людей, доводив їм, що підстав для хвилювання, а тим паче паніки, — немає, що об’єкт обов’язково буде здано в експлуатацію до кінця цього року. І ось цими днями ми побували на будівельному майданчику разом з Андрієм Барановим, котрий постійно перевіряє, як тут іде робота.
— Я задоволений тим, що побачив, — зазначив Андрій Павлович. — Попри певні об’єктивні проблеми календарний графік будівництва, яке проводить ЗАТ «Цивільбуд», загалом виконується. Найголовніше, що для цього є кошти. Це, вважаю, наша велика спільна перемога, конкретна робота на благо полтавців. Адже 56 квартир у будинку — це так зване соціальне житло. Ті, кому це належить за законом, отримають квартири безкоштовно. За них платить держава. Новосілля відсвяткують люди, котрі перебувають у міській черзі й гостро потребують поліпшення житлових умов. Ми контролюємо витрачання коштів, а також
розподіл житла. Не допустимо жодних маніпуляцій і з соціальними квартирами. З повною відповідальністю можу стверджувати: «Еліта-центру» в Полтаві не буде! Люди матимуть нові квартири й спокійно житимуть.
Облдержадміністація постійно здійснює моніторинг робіт на об’єкті. Андрій Баранов буває тут щонайменше двічі на тиждень. Спілкується з будівельниками, котрих працює на майданчику понад 300 осіб, контролює строки проведення робіт, їх якість. Нещодавно відвідав об’єкт разом із заступником міністра регіонального розвитку й будівництва України Сергієм Доротичем. Урядовець схвально відгукнувся про роботу полтавських будівельників. До речі, спорудження багатоповерхівки на вулиці Богдана Хмельницького ведеться новітнім способом КУБ-2,5. Це — каркасно-збірна технологія, за якою майже всі конструктивні елементи майбутньої будівлі виготовляються в заводських умовах, а монтуються безпосередньо на майданчику. Вона дозволяє зменшити затрати праці, значно скоротити строки спорудження будинків.
Андрій Павлович повідомив також, що облдержадміністрація тримає під постійним контролем хід спорудження житлових будинків на вулицях Уютна,15, та Боровиковського, 13, в обласному центрі. Роботи на об’єктах не припинялися, хоча темпи, на жаль, не такі, як хотілося б. Однак люди, котрі інвестували кошти у будівництво цих житлових будинків, обов’язково одержать свої квартири.
— Запевняю полтавців, — сказав на завершення розмови Андрій Баранов, — що всі будинки, в які люди вклали гроші, будуть введені в експлуатацію своєчасно.
Розповідь Андрія Баранова доповнив голова правління ЗАТ «Цивільбуд» Микола Василенко:
— Інноваційна технологія будівництва, про яку вже йшлося, застосовується саме в Полтаві. Якщо коротко, суть її в тому, що несучі стіни замінено колонами, на які всі елементи будівлі «нанизуються» за принципом конструктора «Лего». Так званий крок між колонами — 9 метрів. Це дозволяє й архітекторам, і навіть самим мешканцям квартир вільно, за власним смаком їх планувати, дотримуючись, звичайно, існуючих норм. Щодо термінів будівництва, скажу лише, що дві шістнадцятиповерхівки способом КУБ-2,5 зводяться максимум за півроку, значно швидше, ніж інколи готується проектна документація. Тож підтверджую слова Андрія Павловича, що будинок на вулиці Богдана Хмельницького буде зданий до кінця цього року. Наші будівельники не підведуть. Добре розуміємо, яких зусиль коштувало Полтавській облдерж-адміністрації, Андрію Баранову, котрий курирує будівельну галузь області, аби під час економічної кризи «підключити» наш об’єкт до урядових джерел фінансування. Щиро вдячні їм за це й будівельники, які мають роботу і зарплату, й, звичайно ж, — інвестори, котрі одержать нові квартири.

Автор: www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 грудня 2009, 15:07 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації