Вхід | Реєстрація

Випробування дощем витримали

Злива, яка пройшла 1-го липня над Кременчуком, стала справжнім випробуванням для комунальних служб міста та відділів з питань надзвичайних ситуацій райвиконкомів. В Автозаводському районі Кременчука були підтоплені Лашки, район вулиці Хорольської, Чередники та 304 квартал. Як повідомив на апаратній нараді Автозаводського райвиконкому начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Діденко, у відділ з проханням допомогти відкачати воду з приватних садиб звернулися 30 громадян. Підтопленими виявилося шість приватних жилих будинків. За іншими адресами вода стояла у підвалах та на городах. Для відкачування дощових вод були задіяні 10 одиниць спеціальної техніки з комунальних підприємств міста. Всього відкачали 125 куб.м. води. Станом на понеділок, 4 липня, вода на території приватної садиби та у погребі залишається лише за двома адресами із-за того, що до місць підтоплення неможливо під’їхати техніці. Однією з причин підтоплення в районах приватної забудови стала нездатність каналів в районі вулиці Хорольської та на Чередниках пропустити великий об’єм води із-за їх засміченості. Так, найбільш складні ситуації виникли в районі фабрики «Лукас», де Сухий Кагамлик йде по 800-мм підземним трубам. У другій половині дня 1-го липня Сергій Діденко разом із першим заступником голови Автозаводської райради Григорієм Брижахою особисто організовували прочистку цієї ділянки каналу, після чого вода пішла на спад. Кризовою була ситуація і в районі вулиці Хорольської, де дощем змило близько 70 кум. метрів піску, який забив зливову каналізацію. Перший заступник голови Автозаводської райради Григорій Брижаха особливо відмітив ефективну допомогу КП «Кременчукводоканал» в ліквідації наслідків підтоплення та високий професіоналізм водіїв підприємства. Він поставив завдання щодо обов’язкового укладання зі всіма мешканцями приватного сектору району договорів на вивіз сміття, щоби припинити засмічення каналів, та надав доручення по наданню матеріальної допомоги мешканцям двох будинків, які найбільше постраждали від підтоплення – по вул.Леонова,147 та вул.О.Дундича,52. В цих будинках проживають учасник бойових дій та багатодітна сім’я. Завдяки злагодженій роботі керівників міста та районів, управління з питань НС та ЦЗН міськвиконкому та відповідних відділів райвиконкомів, комунальних підприємств міста та міського управління МНС ситуацію в Автозаводському районі вдалося стабілізувати.

Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 липня 2011, 16:51 | Кременчук | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації