Вхід | Реєстрація

«Миргородфест» набирає обертів

«Миргородфест» набирає обертів
Літо 2011 року позначилося для нашого міста започаткуванням фестивалю народної творчості "Миргородфест", відкриття якого було приурочене до 20-ої річниці Незалежності України.
За ініціативи міського голови С.П.Соломахи, організатором цього грандіозного за своєю тривалістю фестивалю (майже три місяці) стала Миргородська міська рада. "Миргородфест" проводиться кожного суботнього вечора з 16.00 до 22.00 і задовольняє культурні потреби усіх вікових груп. Адже складається з трьох частин: розпочинається фестиваль живими мелодіями у неперевершеному виконанні духового оркестру ім.І.І.Шатравки (керівник Ю.Я.Козаченко) - спеціально для любителів класичної музики.
Із 19.00 до 20.30 триває основна частина фестивалю, яка представлена виступами пісенних і танцювальних колективів. Відділом культури Миргородської міської ради на чолі з Т.М.Колибельнік був розроблений графік участі вокалістів та творчих груп.
Організатори миргородського фестивалю взяли до уваги і смаки молоді, тож було відведено час і на молодіжну дискотеку, в проведенні якої беруть участь діджеї з різних куточків України. Здається, молодому поколінню ця частина "Миргородфесту" подобається найбільше, адже кожної літньої суботи в години проведення дискотеки (з 20.30 до 22.00) на площі збирається все більше людей.
Відкриття "Миргородфесту" співпало з датою проведення ХІV обласного фестивалю "Миргородський квітограй". Серед зірочок, що запалали на почесному Олімпі "Квітограю", були й юні миргородці. Гран-прі для нашого міста завоювали чудові вокалісти: Наталія Шевченко; тріо та квартет колективу "Соняшник"; майстерний ансамбль народного танцю "Променад", старшої і середньої груп. На рахунку миргородського юнацтва і два наступних призових місця та численні грамоти.
Упродовж наступних після "Квітограю" субот почесну естафету переймали Миргородська музична школа ім.А.П.Коломійця (директор І.В.Кацарська) та Центр естетичного виховання (директор Н.І.Ночна), які подарували гарний настрій пісенними і танцювальними виступами вихованців та навіть викладачів (музична школа).
Минулої суботи 25 червня місто відсвяткувало День молоді. Міська рада поздоровила усіх зі святом - організацією святкового концерту у рамках "Миргородфесту". Особливо запам'яталося Свято морозива на центральній площі міста, яке було організоване ТОВ "Гармонія" і притягувало молодь цікавими іграми й розвагами, а головне - безкоштовним прохолодним десертом.
Протягом липня у фестивалі візьмуть участь творчі колективи художньої самодіяльності миргородських санаторіїв - "Слава", ім.М.В.Гоголя, реабілітаційного центру "Миргород" (МВС України).
У кінці літа "Миргородфест" убереться в народні мотиви, які будуть представлені у виступах фольклорно-етнографічного ансамблю "Вечорниці" (6 серпня) та ансамблю народної пісні "Обереги" (13 серпня).
Кульмінацією цьогорічного фестивалю "Миргородфест" стане святковий концерт до Дня Конституції (24 серпня).
Слід подякувати і працівникам "Комбінату озеленення і благоустрою" на чолі з Ю.О.Кібірєвим, які теж займають не останнє місце в організації "Миргородфесту", а саме: забезпечують підключення апаратури до енергоживлення. Завдяки плідній роботі прибиральників центральна площа міста не засмічена, а підготовлена сцена чекає наступної суботи. Крім того, у період проведення фестивалю на декілька годин збільшився час роботи фонтанів, які прикрашають площу і милують око відпочиваючих до пізнього вечора.
Із метою безпеки глядачів під час фестивалю та попередження ДТП, міською радою було прийнято рішення перекривати рух автотранспорту на центральній площі міста кожного суботнього вечора у період із 16.00 до 22.30. До проведення таких запобіжних заходів був залучений відділ ДАІ Миргородського району та Полтавська обласна державна автоінспекція (начальник О.В.Андрєєв).
Щодо охорони громадського порядку під час фестивалю, то вона теж у надійних руках Миргородського міського відділу ГУ МВС України у Полтавській області (начальник М.Г.Плаховський), групи якого патрулюють на центральній площі міста у години проведення культурних масових заходів.
"Миргородфест" чекає на своїх нових глядачів до кінця літа, представляючи кожної суботи нові виступи, ігри та розваги для всіх охочих. Сподіваємося, що цей літній фестиваль стане традиційним і веселитиме жителів та гостей міста ще не один рік.

Автор: Ольга ЗІНЧЕНКО, www.mirgorod.osp-ua.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації