Вхід | Реєстрація

Влітку краще пити просту негазовану воду, зелений чай та натуральний квас

Влітку краще пити просту негазовану воду, зелений чай та натуральний квас
Такий вердикт і лікарів, і спеціалістів державного підприємства «Полтавастандартметрологія». Уникати радять солодкої газованої води та алкогольних напоїв. Чим же втамовують спрагу полтавці, дізнавались наші журналісти.
Способи рятуватись від спеки – у кожного свої: хтось тікає від сонця на річку, хтось переховується в тіні. Спрагу ж тамують всі. Спеціалісти говорять: найкращий напій для цього – проста негазована вода. Її медики радять випивати щонайменше 2 літра на день, а у спекотну погоду – до 4. Але обов'язкова умова: вода має бути негазована і не мінеральна.
Світлана Майман, начальник відділу стандартизації та наукової інформації ДП «Полтавастандартметрологія»:
— Якщо вживати постійно мінеральну воду, то можуть виникнути загострення хвороб, які є хронічними. Через те без порад лікаря мінеральною водою зловживати не потрібно.
Якщо ж вам не до вподоби проста вода, фахівці радять вживати зелений чай та натуральний бочковий квас. Ці напої містять в собі необхідні вітаміни, мікроелементи та добре втомовують спрагу. Спеціалістів підтримують і продавці квасу. Говорять: цінувати його, в першу чергу, слід за натуральність.
Варвара Грузіна, продавець квасу:
— Він хоч з хліба зроблений, а та вода, навіть взяти оцю джерельну і іншу. Зі скважини набрали, газу додали і вода вийшла.
Уникати влітку, та і взагалі упродовж року, медики радять солодких газованих напоїв. Адже в їх складі, окрім води та підсолоджувачів, які в 200 разів солодші за цукор, – і досить небезпечні барвники та консерванти.
Світлана Майман, начальник відділу стандартизації та наукової інформації ДП «Полтавастандартметрологія»:
— Найшкідливіші барвники – ті, де стоїть цифра 1 спочатку: 102, 110, 123, 124, 133. Вони у великих дозах шкідливо впливають на здоров'я.
Спеціалісти зазначають: в одній склянці солодкого газованого напою міститься близько 10 чайних ложок цукру, тому постійне вживання цих напоїв може призвести до ожиріння, а часте вживання новомодних енергетиків – до захворювань серця та центральної нервової системи.
Полтавці ж кажуть: втамовують спрагу різними напоями.
Бліци:
- Компот із сухофруктів
- Вода мінеральна, втамовує спрагу і без цукру
- Живчик
- А ще щось п'єш?
- Фанту
- Літом краще за все соки або зелений чай – він охолоджує
- Я п'ю воду без газу в 5-ти літрових бутилях. Я як медсестра не пропагую лимонади ні собі, ні дітям, і ще компоти: вишня, малина, смородина.

Автор: Віталій Артамонов, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації