Вхід | Реєстрація

З декретної відпустки — на роботу

З декретної відпустки — на роботу
Що може бути прекраснішим, ніж радість материнства! Виховувати дитину самостійно, без нянь і дитячих садків — це просто мрія, проте не усім по кишені сидіти вдома зі своїм малюком. Ось і доводиться молодим мамам розриватися між домом і роботою.
Отже, прийшла пора виходити з декретної відпустки. Ідеальна ситуація — за жінкою збереглося робоче місце, і вона впевнена, що виходить на роботу, знайому до тонкощів, тому  з першого ж дня прекрасно з нею впорається. Чи це так?
Моя добра приятелька до декретної відпустки працювала оператором розрахункового відділу. Відмінний фахівець, клієнти на неї ніколи не скаржилися. Працювала швидко, могла замінити будь-кого з операторів. Начальник зрадів, що вона виходить на роботу на рік раніше.
Але проблеми почалися в перший же день — за два роки її відсутності багато що помінялося, тому будь-яка помилка, що була допущена в роботі, відразу кидалася в очі. І, як наслідок, посипалися скарги на роботу — то помилка в звітах, то неправильна робота з клієнтами. Ситуація не з приємних. Через тиждень мук на її місце посадили іншу людину. А їй довелося вчитися, освоювати нове в роботі, знайомитися зі змінами в документації. І за два тижні робота пішла! Це — ідеальний варіант!
Проте ситуація може бути прямо протилежною. Що робити в цьому випадку? Напевно, на місце жінки, що пішла в декрет, уже взяли працівника, який устиг за два-три роки досягти певних успіхів, влитися в колектив і сподобатися начальнику. На тлі його людина, що за період декретної відпустки понизила свій професійний рівень, виглядає невигідно в очах начальства. Щоб не почувати себе зовсім відсталою, в період декретної відпустки не замикайтеся вдома, як равлик у раковині. Тримайте зв’язок з роботою, з’являйтеся на ній, спілкуйтеся з колегами. Якщо вже близький час виходу з декрету, попросіть бабусь трохи побути з дитиною, щоб ви могли підготуватися — вивчити нову програму, познайомитися з новим стилем роботи, поговорити з начальством і дізнатися його вимоги. Загалом, треба підготуватися до роботи, щоб у перший же день виконувати свої обов’язки на всі 100 %. Звичайно, це не зовсім правильно, але час зараз такий, що доводиться йти на певні жертви, щоб утриматися на плаву.
І ще одна порада — дітки хворіють, тому, якщо матеріальне питання не принципове, деякий час краще попрацювати неповний робочий день. І вам спокійніше, і лікарняних менше. Якщо не виходить — не хвилюйтесь, маленькі діти були у всіх, і у начальника теж. Вас обов’язково зрозуміють!

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 липня 2011, 11:15 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації