Вхід | Реєстрація

Нелегка кара за легку наживу

Нелегка кара за легку наживу
Миргородські правоохоронці затримали двох молодчиків, які з початку червня цього року «експропріювали» у містян 5 велосипедів і 3 скутери.
З червня 2011 року до чергової частини міськвідділу від мешканців міста Миргорода почали надходити заяви про викрадені велосипеди та скутери. Правоохоронці негайно розпочали розшукову діяльність. На початковому етапі роботи міліціонери перевіряли осіб, які раніше були засуджені за аналогічні злочини. Результат не забарився. Під підозру оперативників одразу ж потрапив 33-річний чоловік, який нещодавно звільнився з місць позбавлення волі.
Правоохоронці з’ясували, що останнім часом підозрюваний почав бурхливо займатись реалізацією велосипедів та скутерів. Він пропонував мешканцям Миргорода майже за безцінь придбати у нього «товар». Коли міліціонери прийшли до чоловіка додому, то побачили на його подвір’ї декілька велосипедів, походження яких молодик пояснити не зміг. При проведенні перевірки з’ясувалось, що всі вони крадені.
Під «натиском» беззаперечних доказів хлопець не лише зізнався у скоєнні злочину, а й назвав ім’я свого 33-річного спільника. Невдовзі працівники карного розшуку затримали і напарника. Нині скутери та велосипеди у зловмисників вилучені. Крадіїзізнаються, що скоїлибільшекрадіжок,ніж виявлено у них велосипедів. Аджена «справу», що була для них основним джерелом доходу,вони ходили регулярно, як на роботу. Наразі розшуковці перевіряють злодіїв на причетність аналогічних злочинів, вчинених на території міста та Миргородського району.
За встановленими фактами слідчим Миргородського міського відділу відносно молодиків порушено ряд кримінальних справ за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 5 років. До зловмисників обрано міру запобіжного заходу – короткочасне затримання в порядку ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України.
Працівники міліції рекомендують власникам скутерів та велосипедів не залишати своїх «двоколісних помічників» без нагляду і дбайливо ставитись до охорони особистого майна.

Автор: Лариса Петренко, помічник начальника Миргородського МВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 липня 2011, 10:39 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації