Вхід | Реєстрація

Факти продажу цигарок та пива неповнолітнім

Факти продажу цигарок та пива неповнолітнім
Під час відпрацювання 26.03.2011 року в ході операції «Канікули» працівниками райвідділу було проведено перевірку торгових закладів, розташованих на території Орлицької сільської ради Кобеляцького району, на предмет продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Старшим оперуповноваженим ГКМСД ст. лейтенантом міліції Людмилою Домнич було виявлено факт продажу неповнолітньому пачки сигарет «Море» в магазині «Квітень» (ПП Бранціра) села Орлик. На продавця магазину було складено адміністративний протокол за ст. 156 ч. 2 КУпАП за вчинення правопорушення, який було направлено на розгляд адміністративній комісії Орлицької сільської ради для прийняття рішення. Комісія прийняла надто лояльне рішення : суворо попереджено лише продавця, а до власника магазину взагалі не було вжито ніяких заходів. До речі, згідно ст. 156 ч. 2 КУпАП, мінімальний штраф складає — 510 грн., а максимальний — 1500 грн.
Подібна ситуація склалася в селі Шевченки. У період операції «Канікули» в магазині ПП неповнолітньому була продана пляшка пива «TUBORG», за що працівниками міліції було складено адміністративний протокол за ст. 156 ч. 2 КУпАП та матеріали було направлено на розгляд адміністративній комісії Дашківської сільської ради для прийняття рішення, але і ця комісія прийняла гуманне рішення: лише на продавця магазину було накладено штраф в сумі 170 грн. (мінімальний штраф по цій статті складає  510 грн.), а до власника магазину взагалі не було вжито ніяких заходів.
Повідомляємо, що, згідно змін в чинному законодавстві, для застосування санкцій до підприємців, у магазинах яких виявлені правопорушення, копії матеріалів обов’язково направляються до Регіонального Управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів Державної Податкової Адміністрації України в Полтавській області. Вивчивши матеріали справи, комісія прийняла рішення від 15.06.2011 року про застосування фінансових санкцій на суму 6800 грн. стосовно кожного підприємця, а також винесла розпорядження про анулювання ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами ПП Бранціра в селі Орлик Кобеляцького району Полтавської області.

Автор: Ярослава ЗАЦЕРКЛЯНА для «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 липня 2011, 16:50 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації