Вхід | Реєстрація

У Полтаві з'явився Музей Анатолія Кукоби

У Полтаві з'явився Музей Анатолія Кукоби
В одному з його колишніх робочих кабінетів у приміщенні Фонду захисту та підтримки талановитих дітей, що в Галереї мистецтв, тепер можна буде побачити речі з домашнього архіву Почесного громадянина Полтави. Нагадаємо, Анатолія Кукобу на посаду міського очільника переобирали 5 разів. Помер Народний депутат, громадський та політичний діяч 17 січня цього року.
Цими днями минає півроку з дня смерті Анатолія Тихоновича Кукоби. У Фонді захисту та підтримки талановитих дітей, заснованому колишнім полтавським мером, кажуть: на численні прохання мешканців міста у приміщенні Фонду (в Галереї мистецтв) вирішили відкрити Громадський музей Анатолія Кукоби. Саме ж місце обрали не випадково.
Анатолій Лобач, представник ГО «Фонд захисту та підтримки талановитих дітей» ім. А. Кукоби:
— Це приміщення було побудоване за ініціативи Анатолія Тихоновича Кукоби, де знаходився і знаходиться Фонд захисту та підтримки талановитих дітей. В цьому приміщенні знаходився особистий кабінет Анатолія Тихоновича.
У кабінеті Анатолія Кукоби, який майже 17 років очолював Полтаву, все залишилося, як і за його життя. А з кімнати для відпочинку зробили музей. Тут можна побачити фотокартки, почесні грамоти, подарунки від високопосадовців та звичайних людей. Окраса колекції – нагороди, їх у Анатолія Тихоновича більше 60: державні, місцеві, нагороди церкви, відомств та силових структур. Можна побачити й особисті речі мера, якого полтавці обирали 5 разів поспіль.
Віра Кальник, голова ГО «Фонд захисту та підтримки талановитих дітей» ім. А. Кукоби:
— Його годинник, його особистий телефон, його окуляри, його записна книжка, одяг, який зостався в цьому офісі на той день, коли він тут перебував.
Усі експонати з домашнього архіву. Поступово колекція буде поповнюватися, пообіцяла дружина Анатолія Кукоби.
На відкритті були присутні родичі та друзі сім'ї, представники влади міста та області.
Освятив музей Владика Полтавський і Кременчуцький Федір.
З вересня Громадський Музей Полтавського міського голови, громадського і політичного діяча Анатолія Тихоновича Кукоби почне приймати відвідувачів. Дні і часи роботи поки що не визначені, але нині точно відомо, що відвідування буде безкоштовним.

Автор: Альона В'язнікова, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 липня 2011, 15:28 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації