Вхід | Реєстрація

В Козельщинському районі дідусь коноплею лікує кіз

В Козельщинському районі дідусь коноплею лікує кіз
В ході проведення операції «МАК-2011» до працівників Козельщинського райвідділу міліції надійшла оперативна інформація про те, що чоловік із села Бригадирівка вирощує, обробляє на своїй присадибній ділянці рослини конопель, а також зберігає на даху та в середині господарського приміщення. Отримавши інформацію, працівники сектору карного розшуку райвідділу, О.С. Влох та С.В. Безручко, під час проведення огляду господарства підозрюваного чоловіка виявили на земельній ділянці 61 кущ коноплі. Також під час проведення огляду господарських приміщень правоохоронці виявили та вилучили більше 3 кг вже висушеної наркосировини.
Міліціонерам пенсіонер пояснив, що зберігає сухі рослини конопель виключно для власних потреб. 77-річний чоловік запевняв, що рослини конопель мають лікувальні властивості і ними він лікує свою козу, а також підмощує бджолам для того, щоб не заводились у вуликах кліщі. Чи правду каже чоловік, незабаром встановить слідство.
А поки що весь дурман вилучений, як речовий доказ. Адже експертиза підтвердила, що дані рослини являються наркотичною речовиною, обіг якої заборонений.
По даному факту вирішується питання про порушення кримінальних справ за ознаками злочинів, передбачених частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (Незаконний посів та вирощування коноплі) та частиною 2 статті 309 Кримінального кодексу України (Незаконне виготовлення та зберігання наркотиків).
Тепер на дідуся чекає за однією статтею щонайменше штраф у розмірі від 1700 до 8500 гривень, а щонайбільше – обмеження волі на строк до трьох років. А за іншою статтею – позбавлення волі на строк від 2-х до 5-ти років.

Автор: Людмила Чемерис, інспектор Козельщинського РВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 липня 2011, 10:57 | Козельщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації