Вхід | Реєстрація

Чоловік вирішив «заробити» на пляшку викраденням ікон

Чоловік вирішив «заробити» на пляшку викраденням ікон
Як відомо, левову частину злочинів міліціонери розкривають по «гарячих слідах», однак на розкриття окремих протиправних діянь доводиться витратити не один тиждень кропіткої роботи.
Саме таким випадком, коли для розкриття злочину найдосвідченішим оперативникам довелося працювати кілька місяців, виявилася крадіжка чотирьох ікон із приватного будинку у селі Панасівка Козельщинського району.
Повідомлення про крадіжку надійшло до правоохоронців ще всередині травня. Невідомі особи шляхом підбору ключа проникли в середину будинку, звідки здійснили крадіжку 4 ікон. Одна ікона була написана на дерев’яній дошці розміром близько 0,3х0,4 м із зображенням «Божої матері», інші три – написані на папері та знаходились в рамці під склом розміром близько 0,2х0,25 м. Два образи із зображенням «Божої матері» і один «Миколи чудотворця». Зі слів потерпілих, дані ікони жодної історичної цінності не представляють, проте є сімейною реліквією.
Як згодом з’ясували оперативники, крадіжку вчинив житель того ж села. Чоловіка на цей злочин штовхнуло банальне бажання випити, тож «підзаробити» на спиртне він вирішив таким протизаконним способом.
У будинку, який господарі використовували в якості дачного, грошей не виявилося. Увагу злодія привернули ікони, обрамлені у ошатні рами. Зловмисник був впевнений, що натрапив на коштовну здобич – його плани миттєво змінилися. Тепер він мав намір якомога вигідніше продати «цінності», щоб якнайдовше не сушити мозки думкою про заробіток на чергову пляшку горілки.
Крадій надійно сховав здобич у домоволодінні свого знайомого, тим часом підшукуючи покупця та вичікуючи слушний момент для вигідного продажу ікон. Однак планам чоловіка «завадили» правоохоронці.
Наразі горе-зловмисник відповість перед Законом за вчинення злочину, передбаченого ч. 3 статті 185 Кримінального кодексу України («Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище»). Тож позбавлення волі на строк до шести років – «гарна винагорода» за ікона, вартістю 120 гривень.

Автор: Людмила Чемерис, Козельщинський РВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 серпня 2011, 14:32 | Козельщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації