Вхід | Реєстрація

Школа у Хорольському районі відкрила двері для 10 учнів

Школа у Хорольському районі відкрила двері для 10 учнів
Конфлікт між мешканцями села Мелюшки та обласними чиновниками від освіти закінчився на користь перших.
Після публікації в інтернеті відкритого листа 207 мешканців цього населеного пункту, які категорично налаштовані проти закриття навчального закладу, реакція обласної влади не забарилася. Вчора до Мелюшків приїжджала комісія із Головного управління освіти і науки ОДА. Результат її роботи — публікація на офіційному сайті адміністрації: «06.09.2011 року у Мелюшківській ЗОШ І ст. Хорольського району відновлено заняття — з 10 учнями 1-4 класів працює вчителька».
Нагадаємо, позиція мешканців категорична: із закриттям школи село поблизу траси Миргород — Хорол, куди почала повертатися молодь із дітьми, перетвориться на хутір. Тамтешня школа — лише початкова, але половину її приміщення займає дитячий садочок із 11-ма вихованцями. За словами колишнього директора Мелюшківської школи І ступеню Світлани Осовицької, у закладі двоє першачків, двоє учнів 2-го класу, одна дитина — у 3-му і п’ятеро — у 4-му класі. Ще до трьох місцевих школярів, можливо, повернуться на навчання до рідного села невдовзі.
— Наступного року ми очікуємо шістьох першокласників — це означає, що в нашої школи і села є потенціал, — зазначила у розмові із нами Світлана Осовицька, яку, до речі, ще не відновили на посаді.
На Полтавщині триває оптимізація навчальних закладів на селі — закриття шкіл та забезпечення населених пунктів у зв’язку із цим шкільними автобусами.

Автор: Анна ДОВГОШЕЙ, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2011, 12:32 | Хорол | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації