Вхід | Реєстрація

Перше вінчання у новій церкві

Перше вінчання у новій церкві
Минулої суботи церква Юрія Переможця прийняла першу пару, котра побажала у ній повінчатися. Рівно о 14.00 на порозі гостей зустрічав настоятель церкви протоієрей Дмитро Кулічковський.
До церкви під’їхало небагато машин, серед них і автомобіль молодят. Діма і Альона ще зовсім молоді, їм по 19 та 20 років. Самі родом із Решетилівського і Новосанжарського районів. На наше запитання чому ж вони все-таки вирішили повінчатися саме у Кобеляках у церкві Юрія Переможця, вони відповіли: «Нас запросили і сказали, що ми будемо перші. Нас це зацікавило і порадувало. Відразу ж після РАГСу приїхали вінчатись». Далі молоді разом із гостями попрямували до церкви.
Сценарій вінчання з часом природно міняється, але суть його завжди залишається одна — радість за молодих, побажання їм довгого спільного життя і, звичайно, взаємної любові. Сам обряд тривав близько сорока хвилин. Наречені, тримаючи в руках запалені свічки — символ духовного світла і таїнства — урочисто проходять у центр храму. Після благословення священика обмінюються обручками. Тільки у цьому місці Альона і Дмитро трішки посміхнулися. Запитання батюшки Дмитра «Чи з доброї волі одружуєшся? Чи ніхто не змушував тебеодружуватися з нею?» злегка розвеселило молодят. Наречений з впевненістю сказав, що з доброї волі одружується і надів обручку на руку нареченої в знак любові й готовності жертвувати всім заради дружини і допомагати їй все життя. А наречена в свою чергу наділа обручку на руку майбутньому чоловікові на знак своєї любові, відданості і готовності приймати від нього допомогу протягом усього життя. Далі молодята стали на весільний рушник і церемонія продовжилась. На завершення молодим заспівали «Многая літа». А фіналом обряду став поцілунок наречених, який символізував чистоту і вічність їхньої любові.
Що ж, побажаємо молодятам щастя!

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2011, 15:13 | Кобеляки | Культура та освіта
1. Полтавець / 27 вересня 2011, 00:26
Якщо це "УПЦ КП", то "вінчання" в ній не має ніякої сили. Так само, як інші таїнства. Жодна помісна Православна церква (їх у світі більше десяти) не визнала організацію розкольника Михайла Денисенка. Ні Грузинська, ні Болгарська, ні Сербська, ні Руська... Жодна! А з приводу того, чи й справді свята людина Дмитро, не вам, Тарасе, вирішувати. Якось усе легко у вас виходить: бац! - організували розкольницьку "церкву" на чолі з Денисенком, бац! - оголосили людину святою. То ви не знаєте, який це великий гріх - розкол, що так вільно себе поводете. Автору бажаю глибше вивчати те, про що вона збирається писати, а не так - писати аби писати.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації