Вхід | Реєстрація

На Полтавщині душогуб убив пенсіонерку через 100 гривень

На Полтавщині душогуб убив пенсіонерку через 100 гривень
Напередодні вбивства покійна Світлана Олександрівна, мешканка села Білики Кобеляцького району, збиралася їхати за пенсією до Кременчука. Іще ввечері, 12 вересня, сусіди бачили односельчанку за хатніми справами, а вже 13 числа її удушеною знайшов племінник у сарайчику…
Підозрюваного у вбивстві пенсіонерки затримали у стані сильного алкогольного сп’яніння – серед його речей виявили мобільний телефон загиблої. Як повідомив начальник карного розшуку Кобеляцької міліції Іван Савченко, попри певні складнощі, розшукати зловмисника вдалося менше ніж за добу – стали у нагоді інформація сусідів і досвід оперативників.
Правоохоронці з’ясували, що 5 вересня 68-річна Світлана Олександрівна найняла жінку і двох чоловіків розчистити садок від сухого гілля і чагарнику. Перевіривши алібі кожного заробітчанина та проаналізувавши хронометраж подій, розшуківці дійшли висновку, що до вбивства причетний один із них – 32-річний полтавець. Іван Савченко підкреслив: «На цього чоловіка вказували конкретні факти: по-перше, загибла лежала у сараї на тапчані, на якому одну ніч ночував підозрюваний; по-друге, близько 21-шої вечора, за годину після вбивства, він по телефону пропонував власникові пункту прийому металобрухту металеву драбину, яка належала потерпілій. Однак драбину він не виніс, оскільки скупник погодився її придбати тільки наступного дня».
Відомо, що по завершенню робіт господиня обіцяла наймитам заплатити 500 гривень. Зі слів Івана Савченка наприкінці тижня, перед вихідними, жінка виплатила їм аванс й обіцяла повністю розрахуватися наступного вівторка з пенсійних коштів. Однак вже в понеділок, близько 20 години, полтавець повернувся до будинку Світлани Олександрівни за грошима,… тому що свою частку – 175 гривень – витратив на частування місцевих товаришів по чарці.
Захмелілий чоловік попросив у жіночки сотню гривень. Вона навіть і не думала відмовити, утім виконати його прохання не змогла – обіцяла віддати все до останньої копієчки, але завтра, з пенсії… Нежданий гість попросив у господині водички, а сам чекав її біля сараю. Втамувавши спрагу, кремезний чоловік зростом понад 190 см зненацька вдарив низеньку бабусю кулаком в обличчя. Коли Світлана Олександрівна втратила свідомість, відтягнув її за хустинку до сараю. Як повідомив начальник розшуку, потерпіла загинула від удушення нейлоновою косинкою, яка оповила її шию.
За сотню гривень, через яку наймит забрав життя дбайливої бабусі та матері трьох дітей, він збирався придбати квиток на поїздку до Полтави. Того злощасного вечора душогубець більше переймався власним майбутнім, аніж життям іншої людини. Як зізнався чоловік, він поспішав до міста на… реєстрацію до одного з районних підрозділів кримінально-виконавчої інспекції Полтави. 2010-го року його було засуджено до 4 років позбавлення волі з двохрічною відстрочкою за скоєння розбою та грабежу на території міста. Порушення вимоги для нього означало скасування іспитового строку і повернення на 4 роки за ґрати.
Полишаючи жертву на підлозі, зловмисник підняв із землі її мобільний, який випав з кишені під час падіння жінки. На потягу він, як і планував, дістався Полтави, потім погостював у знайомої в селі Кунівка Кобеляцького району і знову повернувся до Біликів, де його і затримала міліція.
Наразі підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Кобеляцького райвідділу. Окрім 4 років, призначених судом за корисливо-насильницькі злочини, чоловікові загрожує до 15 років ув’язнення за умисне вбивство (стаття 115 Кримінального кодексу України).

Автор: Поліна Ларіна, заступник начальника ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 вересня 2011, 11:25 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації