Вхід | Реєстрація

Як штурмували Верховну Раду

Як штурмували Верховну Раду
Афганці та чорнобильці відмовляться від пільг, якщо це зроблять можновладці.
Про те, що учора, 20 вересня,  відбувалось  перед Верховною Радою детальніше розповів Іван Петренко, голова Октябрської районної спілки ветеранів війни у Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів).
Іван Михайлович повідав, що з Полтави вони виїхали о пів на першу ночі 20 вересня. Добирались трьома автобусами. Прибули до столиці десь о 6-й ранку. О 8.00 вистроїлись в колону і попрямували до Верховної Ради. І вже о 8.30 учасники мітингу з усіх регіонів порозгортали свої плакати. Стояли мітингувальники під Верховою Радою десь до 19-ї години. Розійшлись після виступу віце-прем’єра Сергія Тігіпка.
Іван Михайлович розповів, що в той момент, коли вони стояли під Верховною Радою, з вікон цієї будівлі виглядали деякі працівники, що тикали на них пальцями та сміялись.
А поштовхом до того, щоб афганці почали штурмувати стіни Верховної ради стало ігнорування влади та слова виступаючого.
— Був кульмінаційний момент. Ми хотіли довести вимогу народу до влади. Але ми були проти будь-яких насильницьких заходів. Коли вийшов той час, що депутати могли зробити перерву і вийти до народу. І надійшла інформація, що вони вже почали розглядати Закон про «зимовий час». Тоді черговий виступаючий промовив: «Ми у свій час штурмували палац Аміна (керівник Афганістану в 1979 році- прим.ред), якщо треба то будемо штурмувати і Верховну раду». Вийшов стихійний порив. Ми зламали ту огорожу. І підійшли до Верховної Ради з криками – «Ганьба!Верховну Раду у відставку!»
Штурм Верховної ради дав результати  — влада пішла на переговори з учасниками мітингу.
— Коли ми підійшли до стін Верховної ради депутати знімали з себе значки і розбігались хто куди міг. Як щури з корабля. Такого вони ще не бачили. Мітингували уже перевізники, підприємці. Але так близько до Верховної Ради ніхто ще не підходив. Влада своїми діями об’єднала українців з усієї країни. Адже нам було все одно -  афганець ти з Донбасу, чи із заходу.
Спочатку на діалог з владою пішли двоє представників опозиції. А повернувшись ті повідомили, що до всіх учасників мітингу вийде курівництво держави. Президента не було. Він вилетів з країни. Тож за дорученням Азарова приїхав Тігіпко.
— Йому дали коридор, — продовжує голова Октябрської районної спілки ветеранів війни у Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів). — Але люди, коли він проходив, чесно кажучи, і кулаки показували і свистіли. Особливо бурхливо реагували матері загиблих в Афганістані, які висловлювали йому своє незадоволення. Всі емоції йшли на цього політика. Сергій Тігіпко нам пообіцяв, що призупиняється подальший розгляд цього законопроекту. І що проведуть діалог з нашими представниками про те, яким чином повинні дотримуватись соціальні стандарти. І збереження пільг для всіх громадян України. Що будемо виробляти рішення, яке задовольнятиме усіх.

Автор: Юлія Корж, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 вересня 2011, 12:13 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації