Вхід | Реєстрація

Народження професіонала розпочинається з коледжу

Щоб стати справжнім лісівником потрібно здобути якісну освіту. Її забезпечують у Лубенському лісотехнічному коледжі, який 1 жовтня відзначатиме своє 120-річчя.
Стіни навчального закладу випустили тисячі студентів, серед яких безліч стали директорами, начальниками управлінь, займали одні з найвищих державних посад лісівничої галузі.
Нині коледж користується великим авторитетом як у його випускників, так і викладачів та студентів.
Напередодні святкування ювілею ми вирішили провести невеличке бліц-опитування, щоб дізнатися, яку роль відіграє коледж у житті його викладачів та студентів. Ось такі відповіді на питання : «Лубенський лісотехнічний коледж для мене - ….» почули:

 Іван Курдибаха, випускник 1954 року, заступник директора з навчальної роботи 1970-1993 рр:
– Я практично все своє життя – понад 60 років – віддав лісовому господарству та лісотехнічному коледжу. І жодного дня не пошкодував про обраний шлях. Коледж став для мене другою родиною, оскільки і викладачі, і студенти працюють в одному ритмі – для «зеленого» майбутнього. Саме в коледжі починається зародження лісового професіонала.

Марія Демченко, Заслужений учитель України, викладач лісівництва та дендрології 1950-1995 рр.:
 - Для мене навчальний заклад – це більше 4,5 тисяч випускників, які працюють від Карпат до Далекого Сходу, від Карелії до Казахстану та Криму, від майстра лісу до керівників облуправлінь, від аспіранта до науковця зі стажем. Особливо пам’ятні перші роки, коли увесь колектив підтримав ідею директора Василя Байтали і своїми руками створили унікальний дендропарк, що сьогодні є окрасою Лубен, місцем відпочинку, слугує навчальною базою для студентства. Підростаючому поколінню хотіла б побажати примножувати славні традиції нашого коледжу і наполегливо опановувати ази лісівничої справи.

Олександр Литвиненко, викладач спецдисциплін:
– Я був випускником цього навчального, а згодом став його викладачем. Тому коледж для мене, певною мірою, життя. Робота повинна приносити людям задоволення, для мене його забезпечує саме цей навчальний заклад. Я щодня ходжу на роботу, щоб подати студентам якусь нову інформацію. Приємно розуміти, що в подальшому вона забезпечить шлях для їхнього професійного майбутнього. Крім того, в коледжі надзвичайно багата культурно-масова робота, ми прагнемо випускати грамотних, вихованих молодих людей, суспільно-активних та підкованих у своїй справі.

 Іщенко Святослав, студент ІV-го курсу:
 – Перш за все, коледж для мене – це майбутнє. Лише посадивши ліс, можна залишити після себе слід для нащадків.  Тому професія лісівника дасть мені таку можливість. По-друге, навчатися тут дуже престижно, адже тут багато цікавих предметів, за якими можна обрати напрямки для подальшого працевлаштування.

Марк Павельчук, студент ІV-го курсу:
 – Мені дуже подобається тут навчатися. «Чому саме лісотехнічний?» - у мене в сім’ї всі лікарі, але я вирішив обрати справу лісівника, бо це постійний зв’язок з природою. В лісі я завжди навчаюся чогось нового, пізнаю таємниці рослинного та тваринного світу.  Навчання в коледжі не лише забезпечує потрібні знання, а й розширює мій кругозір, знайоме з цікавими людьми, відомими постатями лісової галузі.

Владислава Яресько, студентка І-го курсу:
 – Я обрала Лубенський лісотехнічний коледж, щоб піти шляхом свого дідуся й батька, які мали справу з лісом. Дуже люблю ліс, тому навіть якби родина не була пов’язана з ним, то сама б обрала цей навчальний заклад. Оскільки навчання в ньому дасть мені достатній рівень знань, щоб працювати в лісовій галузі.

Ярослав Іщенко, І-й курс:
 – Я дуже задоволений, що навчаюся саме в Лубенському лісотехнічному коледжі. Тут професійні викладачі, гарні студенти з ними легко знаходиш спільні теми для обговорення. Уся подана інформація доступна та цікава. У коледжі багато можливостей для розвитку творчої особистості, різноманітні гуртки. Мене вже взяли до команди КВК «Дрозди», і 2-го жовтня ми поїдемо на Всеукраїнський фестиваль у Одесу. Після закінчення коледжу планую продовжити навчання, щоб бути разом з братом лісівником.

Автор: Прес-служба Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2011, 16:32 | Лубни | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації