Вхід | Реєстрація

Перший сейсмостійкий енергозберігаючий будинок в регіоні

Останні два роки для Полтави позначилися найбільшими обсягами іноземних інвестицій за часів незалежної України. Серед них чільне місце посів Азербайджан. Початок процесу поклали давні зв’язки з Баку Полтавського університету споживчої кооперації, а усі основні складові угоди було відпрацьовані торік в ході візиту полтавської делегації до столиці Азербайджану в складі якої були міський голова Андрій Матковський та ректор університету Олексій Нестуля.
Умовами інвестиційного проекту забезпечувалися не лише такі потрібні Полтаві кошти для житлового й соціального будівництва, а й передові світові будівельні технології.
Першою його ластівкою став житловий будинок готельного типу по вулиці Коваля,3 з вбудовано - прибудованими приміщеннями соціального призначення. Як повідомив генеральний директор фірми інвестора ( «ТОВ «Єльман») Шіхалієв Маіс, будинок споруджується за новітніми технологіями, каркасно-монолітний, без несучих стін, що дозволяє легко змінювати внутрішнє планування за бажанням замовника. До того ж – це перша в регіоні будівля високої сейсмостійкості, розрахована на 6 балів. Дуже важливо й те, що за даними інвестора на об’єкті використовують місцеві матеріали, працюють полтавські будівельники та субпідрядні організації. Тож є робочі місця і податки платяться у Полтаві.
До цього треба додати ще одне слово «вперше». Даний будинок стане першим в Україні енергозберігаючим, який будується за передовими світовими технологіями. Це пілотний проект є результатом співпраці інвестора та групи німецьких компаній. Вони надають матеріали, технології, спеціалістів, обладнання.
Будинок спроектований Полтавським державним інститутом «Міськбудпроект» з урахування оточуючого архітектурного середовища.
В будинку, котрий вводиться поетапно в 2010 та 2011 роках, будуть і соціальні квартири. Найближчим часом азербайджанські інвестори спорудження ще кількох об’єктів. Серед них житловий будинок на вулиці Героїв Сталінграда.

Автор: www.meria.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2009, 10:58 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації