Вхід | Реєстрація

У Зінькові перепоховали останки радянських воїнів

У Зінькові перепоховали останки радянських воїнів
28 жовтня у Зінькові перепоховали останки радянських воїнів. Звільнення рідної землі далося кровопролитними боями та тисячами людських життів.
28 жовтня у Зінькові перепоховали останки радянських воїнів. Звільнення рідної землі далося кровопролитними боями та тисячами людських життів.
11 тисяч зіньківчан воювали на фронтах Великої Вітчизняної, 4,5 тисячі воїнів району за бойові заслуги нагороджені орденами та медалями, 9 удостоєні звання Героя Радянського Союзу.
На мітингу, який проходив біля братської могили на центральному кладовищі Зінькова, зібралися керівники району, представники трудових колективів, районних осередків політичних та громадських організацій району, жителі та гості міста.
«Саме завдяки, вам, шановні ветерани Великої Вітчизняної, воїнам- визволителям, ми завдячуємо блакиттю неба над головою та можливістю мирно працювати на благо рідної держави», - сказав у своєму вітальному слові перший заступник голови Зіньківської райдержадміністрації О.М.Терещенков.
Подякував у своєму виступі перший заступник голови райдержадміністрації члену молодіжної громадської організації «Київський клуб «Червона зірка» Андрію Чернявському, завдяки ентузіазму та небайдужості якого були знайдені останки семи радянських воїнів на території міста та поблизу села Комсомольське.
«І хоч жодного з них не вдалося ідентифікувати», - наголосив Олександр Миколайович, - «та я вірю, що ми та наші діти, назавжди збережемо пам’ять про цих безіменних героїв, які ціною власного життя визволили світ від «коричневої чуми».
На мітингу також виступили заступник голови районної ради С.Нерозя, секретар міської ради С.Загорулько, голова районної ради ветеранів В.Прислонський.
Після проведеної благочинним 10-го округу Іваном Бабичем поминальної панахиди, під звуки військового салюту та мерехтливе полум’я поминальних свічок визволителі української землі знайшли свій достойний останній прихисток у братській могилі.

Автор: www.zinkiv.org.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 жовтня 2011, 15:27 | Зіньків |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації