Вхід | Реєстрація

Нові місця відпочинку від гадяцьких лісівників

Справжньою подією для жителів села Бобрівник, що на Зіньківщині, стало відкриття нової лісової зони відпочинку. Червону стрічку урочисто перерізали начальник Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Тараненко, голова Зіньківської райдержадміністрації Андрій Чуясов, голова райради Сергій Ващенко.
Піднімаючись по сходах до яскравих бесідок, гостям було чому подивуватися. Тут і великим компаніям, і для індивідуального відпочинку створені всі зручності: бесідки, столи, вбудований мангал, облаштоване місце для вогнища, для декору – сімейство грибочків, поряд – побудований смітник та санітарна зона. Створено все для зручності населення. Тут, серед широких дубів, зручно перепочити після тривалої дороги чи відпочити у колі друзів, та й кращого місця для весільних світлин не знайти. А назва «Затишна діброва» – повністю відповідає місцю розташування. Таку чудову зону відпочинку збудували лісівники Зіньківського лісництва Гадяцького лісгоспу уздовж міжміського автошляху.
– Сьогодні лісівники роблять все можливе для того, щоб населення могло комфортно відпочити на лоні природи, де включені всі зручності. Таке місце відпочинку яскравий приклад тому. Головне, щоб люди більше не розпалювали багаття й не смітили в лісі. – зазначив Юрій Тараненко.
Загалом, у кожному з шести лісництв ДП «Гадяцький лісгосп» є по декілька таких зон. Наприклад, обабіч автошляху Вельбівського лісництва розташовані 2 рекреаційні місця.
– Місця відпочинку створюємо, щоб люди могли відпочити, подихати свіжим повітрям та отримати задоволення від природи. «Березовий гай» – дуже популярне місце. – розповідає директор ДП «Гадяцький лісгосп» Євген Шеремет. – Воно збудовано давно. Але спочатку лісівникам було дуже важко за ним доглядати, бо відпочиваючі залишали після себе багато сміття, розпалювали в не відведених місцях вогнища, руйнували лісові меблі. Проте лісова охорона не опустила рук й продовжила удосконалювати місце відпочинку. Нещодавно побудували нові бесідки, поставили столи й лави, відвели місця для діток – пісочниці, гойдалки, чудернацькі грибочки. Для боротьби з засміченням, побудували смітники, які потім вивозять на центральне міттєзвалище. Нині ми стали помічати, що люди навчилися потроху любити й обережніше ставитися до природи. Тому сьогодні це місце відпочинку зберігає свій гарний вигляд, а всі бажаючі можуть прекрасно відпочити у полтавських лісах.

Автор: Прес-служба Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 листопада 2011, 09:47 | Зіньків | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації