Вхід | Реєстрація

АМКУ звинувачує ТОВ «Воля-Кабель» у замовній інформаційній кампанії

Антимонопольний комітет України припускає, що ТОВ «Воля-Кабель» причетна до організації замовної інформаційної кампанії проти Комітету. Як заявив сьогодні на брифінгу виконувач обов’язків Голови Комітету Олександр Мельниченко, про замовний характер інформаційних матеріалів свідчить їх неточність та однобічність.«Останнім часом в Інтернеті і в деяких друкованих ЗМІ з’явилася ціла низка матеріалів, у яких інформація про діяльність Антимонопольного комітету, зокрема на ринку кабельного телебачення і щодо ТОВ «Воля-Кабель» подається у викривленому й недостовірному вигляді, – зауважив Олександр Мельниченко.
– І за результатами проведеного аналізу ми не виключаємо того, що йдеться про «замовлення», пов’язане з відомою компанією «Воля-Кабель».
Олександр Мельниченко нагадав, що проведені на ринку кабельного телебачення розслідування встановили чисельні порушення конкуренційного законодавства у вигляді завищення операторами тарифів на послуги. Зокрема у місті Києві Комітет прийняв рішення, яким за монопольні зловживання оштрафував ТОВ «Воля-Кабель» і пов’язані з нею ВАТ «Інтернет Відео Комунікації» та ВАТ «Київські телекомунікаційні мережі» на загальну суму 3 млн грн. «І саме головне, що оскільки це стосується інтересів понад 460 тис. абонентів ми висунули вимоги знизити тарифи до економічно обґрунтованого рівня. Однак, компанія «Воля-Кабель» відмовилися виконати ці вимоги, і здійснила спробу оскаржити рішення Комітету в суді», – повідомив в.о. Голови Комітету.
Олександр Мельниченко додав, що 13 листопада цього року Господарський суд міста Києва підтримав рішення Комітету і залишив позов ТОВ «Воля-Кабель» без задоволення. Тому Комітет запропонував цьому оператору створити спільну робочу групу, яка має напрацювати пропозиції щодо безумовного зниження тарифів на послуги кабельного телебачення до економічно обґрунтованої величини, і зараз очікуються конкретні результати.
Разом з тим, як зазначив в.о. Голови Комітету, пікантності ситуації додає те, що за фактами завищення тарифів порушені і розслідуються справи в одинадцятьох регіонах щодо місцевих провайдерів кабельного телебачення, які мають ознаки пов’язаності з ТОВ «Воля-Кабель». Це, зокрема, ТОВ «Полтавські телекомунікаційні системи» (м. Полтава), ТОВ «Львівські телекомунікаційні системи» (м. Львів), ТОВ «Кабельні інформаційна телевізійна система» (м. Запоріжжя), ТОВ «Телерадіокомпанія «Телесвіт» (м. Суми), ТОВ «Телерадіокомпанія «Рівне ТВМ» (м. Рівне), ТОВ «Телерадіокомпанія «ТВ-Сервіс» (м. Хмельницький), ТОВ «Телерадіоінформаційна компанія КАБС» (м. Кіровоград), ТОВ «Чернівецькі телекомунікаційні системи» (м. Чернівці), ТОВ «Черкаські телекомунікаційні системи» (м. Черкаси), ТОВ «Херсонські телекомунікаційні системи» (м. Херсон) і ТОВ «Телерадіокомпанія «СМАРТ» (м. Вінниця).
«Ми очікуємо на завершення цих розслідувань і прийняття відповідних рішень, і розраховуємо на те, що інформація в ЗМІ буде об’єктивною й точною. Я звертаюся до всіх журналістів і до керівників редакцій, яких я глибоко поважаю, з проханням щодо того, щоб інформація про діяльність Антимонопольного комітету була підставною і обґрунтованою, ретельно опрацьованою як це зазвичай було», – підкреслив Олександр Мельниченко, наголосивши, що Комітет є завжди відкритим для ЗМІ і готовим надавати всебічну інформацію.

Автор: www.amc.gov.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 грудня 2009, 09:35 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації