Вхід | Реєстрація

На Лубенщині ціла юрба міліціонерів шукала хлопчика, а він просто спав у покинутій хаті

На Лубенщині ціла юрба міліціонерів шукала хлопчика, а він просто спав у покинутій хаті

«Мій 12-річний онук не ночував вдома…» З таким повідомленням до Лубенського міськвідділу міліції 27 листопада звернулася 61-річна бабуся «пропажі».

Працівники лубенської міліції одразу розпочали активно розшукувати дитину. Пошуки почали з місця проживання родини. Як з’ясували міліціонери, бабуся разом з онуком проживає в місті Лубни. Хлопчик навчається у 7-му класі місцевої школи.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Полтавській області Ярослава Іванова, батьки неповнолітнього позбавлені батьківських прав, а бабуся являється опікуном хлопчика. На обліку в міліції неповнолітній до цього часу не перебував.

У ході роботи, міліціонери встановили, що напередодні зникнення онук відпросився у бабусі піти до свого товариша. Але після гостин у друга дитина додому не повернулася.

Отримавши максимум необхідної інформації, оперативники розпочали широкомасштабні пошукові заходи. Міліціонери перевіряли всі місця ймовірного перебування дитини: підвали, горища, лісосмуги, вокзали, гуртожитки, кафе, клуби тощо.

Й нарешті, перші кілька годин активного ранкового пошуку дитини дали свої позитивні результати. За наявними прикметами особи працівники відділу кримінальної міліції у справах дітей Лубенського міськвідділу виявили хлопчика на одній із вулиць міста та повернули бабусі.

Працівникам міліції хлопчина розповів, що того вечора, коли він повертався додому, в поле його зору потрапило нежиле помешкання по вулиці Петра Слинька в місті Лубни. Раптом в голову дитини прийшла думка - переночувати в цьому занедбаному будинку. Подумав і зробив.

Як з’ясували в ході роботи правоохоронці, хлопчик неодноразово залишав місце мешкання, але потім швидко повертався. Тож працівники міліції провели з неповнолітнім профілактичну бесіду виховного характеру та попередили його про можливі негативні наслідки, до яких призводять необдумані вчинки. Не кажучи вже про переживання рідної бабусі.


Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 грудня 2011, 11:39 | Лубни | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації