Вхід | Реєстрація

Охороняємо хвойні молодняки

У передноворічний період особливо актуальним питанням постає реалізація та охорона хвойних молодняків від незаконних рубок.

Для забезпечення потреб населення у хвойних красунях у ДП «Полтавський лісгосп», як і в інших лісогосподарських підприємствах області, створені спеціальні плантації. На одній з них, у Чалівському лісництві, лісівники показали весь процес заготівлі дерев для новорічної реалізації. На плантації вибірково обрали сосни від 1до 2м, на які в лісництві прикріпили бирки. Лісничий Іван Звягольський пояснив, що тепер ці дерева вже готові до реалізації, адже вони мають свій штрих-код, що засвідчує їх законність.

— У Полтавському лісгоспі плануємо продати 18 тисяч ялинок, зокрема в Чалівському лісництві 3300 штук, – розповідає головний лісничий ДП «Полтавський лісгосп» Олександр Глушко. – Хвойні красуні звісно ж краще купувати без націнок безпосередньо у лісівників. Для цього у місті та по райцентрах будуть відкриті спеціальні пункти з продажу новорічних дерев.

Аби уникнути браконьєрської заготівлі молодняків проводиться постійна посилена охорона. Відповідно до наказу Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства  № 464 від 28.11.2011 “ Про посилення на території області охорони хвойних насаджень від незаконного вирубування в передноворічний період 2012 року ” організовані спеціальні бригади з числа державної лісової охорони та з залученням працівників УМВС, держуправління екології і працівників ЗМІ.

— З початку цьогорічної ялинкової кампанії затримано 7 порушників, які притягнуті до адміністративної відповідальності. Минулого року були значно сприятливіші погодні умови для виявлення браконьєрів. Коли лежить сніг, то зразу видно сліди, по яких швидко можна виявити браконьєра. У середньому за сезон затримуємо 30-50 порушників. – пояснює начальник штабу ЦО лісгоспу Олександр Кислий. – Значно дешевше купити ялинку, аніж сплачувати високі штрафи за неї.

Нагадуємо: за одну самовільно вирубану ялинку сума штрафу становить від 85 до 170 гривень. Але, окрім цього, порушник сплачує завдані збитки лісовому господарству, які залежать від розміру пня, і становить від 189 до1753 гривень.


Автор: Прес-служба Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 грудня 2011, 15:44 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації