Вхід | Реєстрація

Розпочали перевірки місць продажу піротехнічних виробів

Розпочали перевірки місць продажу піротехнічних виробів
Напередодні Новорічних і Різдвяних свят співробітники МНС проводять перевірочні рейди місцями продажу та зберігання піротехнічних виробів. Згідно чинного законодавства реалізація побутових піротехнічних виробів на ринках заборонена. На території Полтавської області зареєстровано та діє чимало спеціалізованих магазинів та торгових точок, які мають ліцензію на реалізацію таких виробів. Але більшість громадян більш прихильні купувати піротехнічну продукцію на ринках, «з рук» та там, де подешевше, не замислюючись над тим, що купуючи неякісні вироби від невідомих виробників наражають себе та оточуючих на велику небезпеку. Крім того, фахівці МНС нагадують вимоги законодавства, кому може бути продана піротехнічна продукція - її заборонено продавати особам молодше 18 років та громадянам, які перебувають у стані алкогольного спяніння. Задля своєї безпеки та оточуючих необхідно покупати сертифіковану піротехнічну продукцію, за вимогою покупця продавець зобов’язаний надати сертифікат на будь-який вид піротехнічного виробу. На кожному сертифікованому виробі повинна бути інструкція на українській мові щодо використання, якої слід неухильно дотримуватися. Під час купівлі піротехнічної продукції потрібно уважно оглянути продукцію на предмет дефектів та механічних пошкоджень.
Щоб свята не були зіпсовані, не купуйте піротехніку з рук на ринках, дивіться на термін її придатності та вимагайте у продавця сертифікат на продукцію. Пам’ятайте, неякісна піротехніка може стати причиною каліцтва громадян і призвести до пожежі.

Автор: Прес-служба МНС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 грудня 2009, 11:38 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації