Вхід | Реєстрація

Лубенські старшокласники провели диспут до Дня прав людини

Лубенські старшокласники провели диспут до Дня прав людини

 

09 грудня 2011року  в приміщенні Лубенської спеціалізованої школи № 6, Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» провела зустріч - диспут на тему «Світ в якому я живу», приурочений Дню прав людини.

Організатори заходу в особі громадської організації «Твій Світ», управління освіти Лубенського міськвиконкому, відділу в справах сім’ї та молоді  поставили перед собою завдання провести зустріч активної молоді, на якій передбачалося у формі живої бесіди і діалогу обговорити важливі та актуальні проблеми, пов'язані із сьогоднішнім становищем у сфері прав ВІЛ - позитивних людей, створити платформу  толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих людей, особливо дітей і жінок.

«Це перша зустріч такого роду. Ми прагнемо привернути увагу до проблеми порушення прав ВІЛ - позитивних людей, хочемо формувати толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих дітей і жінок, пояснювати, що подолання проблеми дискримінації знизить темпи поширення ВІЛ/СНІД, адже саме в цьому полягає проблема нашого суспільства», - переконує голова Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» Олександр Чепур.

 

Диспут розпочався відкриттям і загальним привітанням, після якого учні представили власні  доповіді на теми «Епідемія ВІЛ/СНІДу в Україні – в центрі проблеми молодь»; «Боротися з вірусом, а не з людьми»; «Проблеми порушення прав ВІЛ – позитивних дітей і жінок: шляхи вирішення»; «Я – толерантний»; «Світ в якому я живу: жити поруч».

 У процесі обговорення поставленої проблеми багато хто з учасників висловив свою точку зору щодо того, яким має бути відношення до ВІЛ – позитивних людей . В результаті жвавого обговорення, у всіх учасників диспуту сформувалася загальна думка, по великому колу обговорюваних питань і існуючих проблем. На завершення учасники мали змогу задати запитання людині, яка безпосередньо спілкується з ВІЛ – позитивними, надаючи їм психологічну підтримку і соціальний супровід. Соціальний працівник Калашник Олексій розповів, що саме людяного ставлення і розуміння вони потребують люди, яких торкнулась епідемія. Учасники зустрічі залишилися задоволені заходом та висловили готовність і бажання проводити такі зустрічі й у майбутньому.

Загальноміська зустріч -диспут  «Світ в якому я живу» проводився в рамках проекту «Пам’ятаючи про небезпеку, зберігаємо надію», що спрямований на попередження ВІЛ –інфікування серед молоді міста Лубен та подолання дискримінації до ВІЛ позитивних осіб.


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 грудня 2011, 13:09 | Лубни |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації