Вхід | Реєстрація

В Автозаводському районі Кременчука дбають про дітей та пільговиків

В Автозаводському районі за 11 місяців надано допомог, пільг та субсидій на 103 млн. грн

Начальник управління праці та соціального захисту населення Автозаводського району м. Кременчука Лідія Глоба інформує, що за 11 місяців поточного року до управління звернулося більше 41 тисячі громадян. Основні питання - призначення різних видів соціальних допомог, житлових субсидій, забезпечення протезно-ортопедичними виробами та засобами реабілітації, встановлення статусу ветерана війни, надання пільг, матеріальної допомоги, санаторно-курортного лікування та виплата компенсацій. За цей період управлінням профінансовано по всім видам допомог, пільг та субсидій 103,3 млн. гривень, призначено виплати різних видів соціальної допомоги 16434 сім’ям.

Зокрема, допомога при народженні дітей призначена та виплачується: 926 родинам у сумі по 25590 грн (на першу дитину), 440 родинам - по  51180 грн. (на другу дитину), та 79 родинам - по 102360 грн. (на третю і наступну дитину).

4127 матерів, які здійснюють догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку, отримують допомоги розміром від 130 до 1004 грн. на місяць. 1992 одиноких матерів отримують допомогу на дітей в розмірі від 255 до 521 грн в залежності від віку дитини та доходів матері. Виплати 131 малозабезпеченій сім'ї в середньому складають близько 291 грн. щомісячно. Державна соціальна допомога 872 дітям-інвалідам складає від 784 до 1176 грн. Всього на надання різних видів державних допомог в 2011 році з держбюджету виділено 74,6 млн. грн.

На 1 грудня 2011 року на персоніфікованому обліку управління праці та соціального захисту населення Автозаводського району перебувало 42603 особи, що мають право на пільги згідно із законами України.  З Державного бюджету в 2011 році профінансовано 27,9 млн. грн. на відшкодування пільг та компенсацій.

11 тисяч мешканців Автозаводського району цього року оформили житлові субсидії

Протягом 11 місяців 2011 року з питань призначення житлових субсидій до управління праці та соціального захисту населення Автозаводського району м. Кременчука звернулось 11,5 тис. громадян, з них 11 тисячам субсидії було призначено. Середній їх розмір складає близько 166 грн. щомісяця, а по твердому паливу 670,8 грн. При цьому 1153 громадянам субсидії та інші соціальні допомоги були призначені  спеціальною комісією як виняток, виходячи з конкретних життєвих обставин тих родин, які звернулися за допомогою.

З турботою про ветеранів війни та інвалідів

До Дня Перемоги цього року управління праці та соціального захисту населення Автозаводського району виплатило разову грошову допомогу з держбюджету 5438 ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань, членам сімей загиблих на загальну суму 1,66 млн. грн. Ветеранам війни протягом року за державний кошт встановлено 16 стаціонарних телефонів, ще 5 – інвалідам.

90 інвалідів та ветеранів війни з Автозаводського району цього року пройшли оздоровлення за рахунок  держбюджету в санаторіях. Крім того, управління соцзахисту самостійно закупило 30 санаторно-курортних путівок для лікування ветеранів війни в медичному центрі «Нові Санжари», санаторії «Сосновий бір» м. Зиньків та санаторії «Перемога» м. Євпаторія. 51 інвалід війни до кінця року отримає грошову компенсацію за невикористане санаторно-курортне лікування в 2009 – 2010 роках.

В 2011 році в Автозаводському районі проведено 6 капітальних ремонтів квартир та будинків інвалідів війни на загальну суму 43,7 тис. грн..  Щодо житлових приміщень 3-х інвалідів війни вже прийнято рішення та підготовлені відповідні документи на проведення ремонтів у наступному році.

Протягом 11 місяців інвалідам видано 112 технічних засобів реабілітації, в тому числі 43 інвалідні коляски. Цього року надано матеріальну допомогу 30 інвалідам та непрацюючим малозабезпеченим громадянам на загальну суму понад 11,6 тис. грн.

Пільги чорнобильцям

На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Автозаводського району м.Кременчука перебуває 2133 особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. На виплату соціальних допомог та компенсацій цій категорії громадян з державного бюджету протягом 11 місяців цього року було виділено 1 млн. 483 тис. грн. Це додаткова відпустка та стипендія, харчування дітей у школі, компенсація за шкоду, заподіяну здоров`ю та допомога на оздоровлення, пільги на медичне обслуговування тощо. В 2011 році оздоровлено 30 дітей, постраждалих від Чорнобильської катастрофи, або всіх, хто перебував на обліку, та 71 дорослого.  Учасники ліквідації аварії на ЧАЕС І-ої категорії оздоровлені повністю, а громадяни, що мають статус учасника ліквідації аварії на ЧАЕС ІІ-ої категорії пройшли оздоровлення частково (10% від загальної потреби). До розподілу путівок було залучено голову МРГО «Союз Чорнобиль» Валерія Більченка.

В зв’язку з тим, що виплати громадянам, постраждалим від Чорнобильської катастрофи проводяться у відповідності із законом про держбюджет на відповідний рік, а не за вимогами закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», на адресу управління праці та соціального захисту населення було подана багато судових позовів. Тільки у 2011 році таких позовів було близько 80, а їх загальна кількість за останні 3 роки перевищує дві сотні на загальну суму 1,7 млн. грн. В зв’язку з тим, що на виконання судових рішень за цими позовами держава кошти не виділяє, управління опиняється у ролі заручника даної ситуації. 


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 грудня 2011, 09:53 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації