Вхід | Реєстрація

АМКУ оштрафував «Ліки Полтавщини» та ТОВ «Провізор» за підвищення цін

Антимонопольний комітет України розпочав розслідування відносно 3-х оптових постачальників ліків та трьох потужних фармацевтів-виробників у зв'язку з підвищенням з їх боку цін на антивірусні препарати. Крім того, АМКУ оштрафував 67 аптечних мереж на 500 тис. гривень. Як повідомив виконуючий обов'язки глави АМКУ Олександр Мельніченко, серед оштрафованих закладів – ТОВ "Ліки Полтавщини" та ТОВ "Фармацевтична компанія "Провізор" (Полтавська область). Нині комітет продовжує розслідування цінової ситуації на українському ринку антигрипозних препаратів.
Мельніченко відзначив, що за наслідками 259 перевірок суб'єктів фармринку оштрафовано 67 компаній. При цьому в.о. глави АМКУ підкреслив, що більшість оштрафованих компаній визнали неправомочними свої дії. З січня 2010 року комітет планує перевірити обгрунтованість цін і на інші групи препаратів на фармринку України.
Мельніченко додав, що Антимонопольний комітет в січні наступного року планує ухвалити перше рішення з розслідування проти потужних оптових постачальників українського фармринку. "Я планую в січні місяці в цьому залі ухвалити перше рішення АМКУ, яке стосується великих оптових постачальників, які ввозять на територію України практично 70% всіх лікарських засобів", - сказав Мельніченко.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 грудня 2009, 12:04 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації