Вхід | Реєстрація

Що вони робили з жінками! Я добре розумію, що вони провокували мене, як керівника!

Що вони робили з жінками! Я добре розумію, що вони провокували мене, як керівника!
На все про все йому залишається місяць. Місяць до завершення дії урядового наказу про ліквідацію його рідного підприємства і стільки ж - до президентських виборів.
За цей час Геннадій Сікалов намагається зробити все, щоб "Полтаванафтогазгеологія" не стала жертвою посадовців, які хочуть ліквідувати цю державну компанію, а самі вони не залишилися у владі.
На прес-конференції в інформагентстві "НОВИНИ УКРАЇНИ" він розказав про "бєспрєдєл", які чинять полтавські і столичні правоохоронці, і оприлюднив всі таємні плани супротивників щодо і його підприємства, і всієї України.


РУКАМИ ФАХІВЦІВ «ПОЛТАВАНАФТОГАЗГЕОЛОГІЇ» СТВОРЮВАВСЯ НАВІТЬ РОСІЙСЬКИЙ «ГАЗПРОМ»
Геннадій Сікалов: Щиро вдячний, що мене запросили на цю прес-конференцію, і вона дійсно нагальна, тому що проблеми, з якими стикнулася «Полтаванафтогазгеологія», загрожують усьому українському народу. Особливо в ці дні - коли вже зима на носу, а нових газових контрактів немає, і ніхто не знає наскільки зростуть ціни на російський газ за угодами, які підписує наш уряд.
Зазвичай, громадянам стають відомі умови цих контрактів з запізненням на рік чи півтора. Хоча закон зобов’язує Кабінет міністрів інформувати кожного пересічного українця, бо кожен громадянин України має право знати - за що він платить і скільки! Зате уряд розповідає інше – що в Україні немає газу, немає нафти, немає грошей, взагалі нічого. А тому країна нібито може вижити лише за рахунок зовнішніх запозичень і російського газу. Я хочу сказати, що все це брехня!
Маючи «під ногами» трильйони метрів кубічних запасів газу, сотні мільйонів тонн нафти та конденсату – Україна самодостатня держава в сенсі своєї енергетичної, зокрема газонафтової та вуглеводневої незалежності. А купуючи газ у росіян за ціною 450 доларів, уряд займається спонсорством Росії. А де ж наш газ за ціною 190 гривень? І чому уряд ліквідовує підприємство «Полтаванафтогазгеологія», яке дає державі газ за 25 доларів за тисячу кубометрів, а в фінансує російський Газпром за ціною 450 доларів? Де в цьому логіка!
Наше підприємство працює вже 73 роки поспіль і за цей час відкрило 70% родовищ України та усього Радянського Союзу. Руками наших фахівців і моїми, зокрема, створювався навіть російський «Газпром». В Росії є навіть місто Полтава, в якому проживають саме спеціалісти з Полтавської області, які створювали економічну і енергетичну незалежність Росії як держави. А уряд нашої країни, маючи такі великі та професійні підприємства як «Полтаванафтогазгеологія», повністю нехтує трударями, які працюють в геологорозвідці і нафтогазовидобуванні, і змушує пересічних громадян більше платити за іноземне паливо.
Наприклад, свого часу «Полтаванафтогазгеологія» відкрила Велике Семеренківське родовище, яке на своєму балансі має близько 40 мільярдів газу та значну кількість конденсату. В 1997 році, так само, як і зараз, уряд приймає популістське рішення про передачу цього родовища на користь приватної структури. Це родовище забрали у держави, а у людей - їхні соціальних гарантій. Бо коли державне підприємство реалізує газ за ціною 190 гривень, то це є соціальна пільга і соціальна гарантія для населення України. Зараз на цьому родовищі працює приватний інвестор, який видобуває близько 500 мільйонів метрів кубічних газу на рік і близько 40 тисяч тонн газового конденсату. Це все вкрадено у народу України!
Після Семеренківського родовища у «Полтаванафтогазгеології» забрали десятки інших родовищ. Лише завдяки двом ліцензіям, а саме Загрянській і Бірківській, які забрали в нашого державного підприємства і віддали приватній компанії, вона вийшла на IPO на Лондонській біржі, і завдяки котируванням її вартість виросла близько до 1 мільярда 360 мільйонів доларів. Це саме завдяки лише двом нашим ліцензіям, а у 2008 році чинний уряд під керівництвом Юлії Тимошенко забрав у «Полтаванафтогазгеології» аж 7 ліцензій. У нашого державного підприємства залишилася лише одна – Турівська.

ГЕНЕРАЛЬНИЙ ПРОКУРОР - ВИЩА ПОСАДОВА ОСОБА ДЕРЖАВИ ДІЄ НЕ НА КОРИСТЬ ДЕРЖАВИ, А НА КОРИСТЬ ПРИВАТНОЇ СТРУКТУРИ. ЦЕ - НОНСЕНС!
ІА «Новини України»: А яка зараз ситуація на вашому державному підприємстві?
Геннадій Сікалов: Останні 2 роки для «Полтаванафтогазгеології» взагалі стали катастрофою. Юридичний департамент підприємства відновлює втрачене майно, втрачені ліцензії. Вищий адміністративний суд виносить рішення повернути на користь державного підприємства 2 спеціальних дозволи, але Генеральний прокурор України подає касаційну скаргу і через неї те, що підприємство виграло знов повертається у приватну структуру! Вища посадова особа держави діє не на користь держави, а на користь приватної структури. Це взагалі нонсенс!
Є і свіжий приклад. Перший заступник начальника УМВС в Полтавській області Олександр Шилов пригрозив порушити десяток кримінальних справ стосовно працівників і директора нашого державного підприємства, які не допускають ліквідаційну комісію на підприємство. З однією метою, щоб ліквідаційна комісія зайшла і згідно злочинного наказу ліквідувала державне підприємство, а його остання ліцензія перейшла до приватних рук. От такі в нас корумповані перші заступники начальника УМВС області, які будуть іти на все, щоб знищити підприємство.
Ми добре знаємо, як вбивали в органах міліції, і продовжують вбивати людей. І маючи розмову з тим же Шиловим, я добре розумію натяк його про те, що або буде так, як потрібно, або «по-іншому». Не буде «по-іншому», Олександре Івановичу!

ІА «Новини України»: Ви фактично заявили про загрозу для вашого життя з боку правоохоронців. А на чий захист розраховуєте в такій небезпечній ситуації?
Геннадій Сікалов: 18 листопада 2009 року Президент України спрямував доручення на Службу безпеки України і Генерального прокурора терміново втрутитися в ситуація у зв’язку з ліквідацією підприємства «Полтаванафтогазгеологія» і надати на розгляд проект резолюції по виведенню нашого державного підприємства зі стану ліквідації.
І не лише тому я, і не тільки як керівник підприємства, а й як громадянин підтримую Ющенка. Бо, по-перше: завдяки ньому українці нарешті віддали дань пошани мільйонам земляків, які загинули під час голодомору. Скільки б коштів не витратили на цей меморіал жертвам голодомору біля Києво-Печерської лаври, але коли підходиш до нього – аж мурашки по шкірі йдуть, тому що це пам’ятка мільйонам!
У Джеймса Клавелла є книга «Сьогун». Там наводиться гарна алегорія про те, як протягом 4 чи 5 днів загинула армія із 30 000 чоловік. Щоб читач міг уявити цей масштаб автор пропонує: уявіть собі поле, на якому - 30 000 свічок, і одним подихом вітру ці всі свічки задуваються. А тепер просто уявіть собі поле, на якому за загиблих у Голодоморі українцях стоїть 8 чи 10 мільйонів свічок!
Друга причина: Ющенко, як Президент, виконує все повністю і самодостатньо. Наприклад, не маючи важелів впливу на уряд, який повністю відповідає за економічну ситуації у країні і зокрема, за те, що робиться з нашим підприємством, Ющенко скликає РНБО і поставив конкретні задачі. І після цього засідання РНБО Тимошенко змушена була видати наказ про порядок надання спеціальних дозволів у 2009 році.
Поясню на прикладі нашого державного підприємства. Щоб вийти на аукціон для отримання спеціального дозволу на надра, зокрема, на газ і нафту, претенденти повинні отримати погодження від місцевих органів влади: сільських, селищних, районних рад, а потім – від обласної. Після цього – від Держгірпромнагляду і екологічної інспекції – ще з десяток погоджень. Я не знаю людини, яка це зробить швидше, ніж за рік. А ще хабарі будуть вимагатися на кожному кроці. Так що отримати дозвіл – практично нереально.
А лише завдяки Ющенку все змінилося, і Тимошенко нарешті встановила порядок надання спеціальних дозволів на видобуток газу й нафти.


ОБЛГАЗИ, ЯКІ ТРАНСПОРТУЮТЬ ГАЗ, ТИМОШЕНКО ХОЧЕ ЗАБРАТИ З РУК ОДНИХ ОЛІГАРХІВ ДО СВОЇХ
ІА «Новини України»: Але ж компанію Дмитра Фірташа Юлія Тимошенко вилучила з російсько-української газової схеми не за дорученням Віктора Ющенка. І сама ж зараз забирає у Фірташа облгази на користь «дочок» Національної компанії «Нафтогаз України»?!
Геннадій Сікалов: Облгази, які транспортують газ, Тимошенко хоче забрати з рук одних олігархів до своїх. І не вірте, що це - доньки «Нафтогазу»! Це просто у Фірташа й інших власників газових мереж намагаються відібрати труби для того, щоб собі перебрати і отримувати гроші за транспортування палива.
Порахуйте самі, як зараз заробляють. Підприємства отримують платіжки з ціною, наприклад, у 2 з половиною тисячі гривень за тисячу кубометрів газу, і зазначеною там вартістю транзиту 700, 800, 900, 1000 гривень. Саме тому Ужгородгаз транспортує паливо в Харківську область, а газ з Черкас - в Полтавський район. Як можуть Черкаси транспортувати газ в Полтавський район?! Це - суцільна схема. А маючи з Росією діючі газові контракти і тандем-фірму на українському ринку (Газпромзбут-Україна – ІА «НОВИНИ УКРАЇНИ»), можна і труби вже нарешті забирати. Вони просто перейдуть від одних власників до інших.

ІА «Новини України»: Ви натякаєте на те, що завдяки Тимошенко як «п’ятій колонні», Росія таки захопить український газовий ринок?
Геннадій Сікалов: Останнім часом скуповувачами наших основних активів стають приватні структури з Росії. Йде купівля-продаж українських підприємств, які мають ліцензії – таким чином йде продаж самих українських ліцензій. Як керівник підприємства, я особисто знаю, що реалізовується значно загрозливіша схема, ніж з посередником Фірташем – створення російсько-українського газового консорціуму. Сьогодні це вже не міф, а суворі реалії!
Згідно домовленості, Україна внесе до цього консорціуму все необхідне - свою газотранспортну систему, ліцензії на видобуток надр і повністю розвиту інфраструктурою. А росіяни за все це будуть лише «кришувати» Україну на пострадянському та європейському просторі. Але згідно Конституції України, повітря, надра і все, що знаходиться в надрах, є власністю українського народу, в тому числі, морський шельф. Але приїздять якісь емісари до нас з Росії і намагаються все це наше прибрати до своїх рук, а потім диктувати умови нам по газу - при собівартості 190 гривень нам диктують 450 доларів. Тому політика сьогоднішнього уряду - недолуга і недалекоглядна, яка веде до знищення України. І, як свідомий українець, казав і кажу – я проти цього!

ДЕРЖАВА ВИТРАТИЛА НА РОЗВІДКУ РОДОВИЩА ГАЗУ МІЛЬЯРДИ ГРИВЕНЬ, А ПРИВАТНА «УКРНАФТАБУРІННЯ» ВИКУПИЛА ЙОГО ЗА 2 МІЛЬЙОНИ
ІА «Новини України»: «Полтаванафтогазгеологію» також фігурує в цьому плані газовим активом, який віддасть Україна? Що немає альтернативного підприємства?
Геннадій Сікалов: На сьогоднішній день і найближчі 15 років альтернативи нашому державному підприємству немає, бо ті фахівці, які працюють в «Полтаванафтогазгеології», знають свою землю. Це і геофізики, це і геологи, це і розвідники. В його складі є фахівці всіх рівнів, починаючи від розвідки, обґрунтування запасів і закінчуючи видобутком і підготовкою до промислової розробки родовищ. І саме «Полтаванафтогазгеологія» відкрила всі основні родовища України, зокрема назву вам Юлівське, Семеренківське, Сахалінське родовище, пробурили Луганську і Донецьку область.
Маючи замкнутий цикл від розвідки до видобутку, «Полтаванафтогазгеологія» мала домінуючий стан в Радянському Союзі. Все було напрацьовано десятками років. Це було велике підприємство, яке мало персоналу 12500 чоловік. А на сьогоднішній день працює близько 280 чоловік. Але щойно підприємство почне відновлювати свою роботу, ті, хто через атаку уряду Тимошенко залишив підприємство, повернуться відразу. Ми можемо і далі відкривати родовища, прирощувати запаси українського газу, не дивитись на північного сусіда і не чекати від нього милості, а самим займатись всім і самим добувати.
А поки все це захоплюють у держави приватні компанії. Чиновники роздають їм родовища, які наше державне підприємство відкрило чи підготувало до відкриття. Держава витратила на розвідку родовища газу мільярди гривень, а приватна «Укрнафтабуріння» викупила його за 2 мільйони гривень. Саме у стільки їй обійшлася геологічна інформація по родовищу, якою тепер відстоює у судах свої виключні права на це родовище.

ІА «Новини України»: Як Ви і державні органи, до структури яких належить «Полтаванафтогазгеологія», захищаєте ввірене вам державою підприємство?
Геннадій Сікалов: Я - керівник підприємства, але у мене особисто немає на «Полтаванафтогазгеології» ані свого стільця, ані столу, бо все це є власністю НАК «Надра України». Я можу лише забезпечити діяльність підприємства, ходити в Прокуратуру, коли порушуються справи про невиплати заробітної плати і перевищення службових повноважень, а НАК «Надра України» повністю їм розпоряджаються. З 2005 року, за часів попереднього прем’єрства Тимошенко, головою НАК «Надра України» був призначений Ігор Романенко. З самого початку своєї роботи він почав призначати на керівні посади у нашому підприємстві харківських працівників. І ці директори разом з заступниками свідомо завели підприємство в процедуру банкрутства. Таке кероване банкрутство здійснювалося точно так, як колись на «Балаклеяпромгеофізиці», щоб державне підприємство «Полтаванафтогазгеологія» було визнано банкрутом, ліквідоване і викуплене приватним інвестором, а потім перейшло у сферу інтересів тодішньої голови уряду, яка керує ним і зараз.
Але схема з «розривом» державного підприємства не пройшла, бо 2006-му році я прийшов на посаду. Тоді «Полтаванафтогазгеологія» мала кредиторської заборгованості на 13 мільйонів гривень, фактично не виплачувалась заробітна плата. Та вже за півроку підприємство перейшло до стабільної роботи і 8 мільйонів щоквартального прибутку - це 32 мільйони гривень за рік, що за тодішнім курсом дорівнювало 6 мільйонам доларів США.
Однак, у 2007-му році керівництво НАК «Надра України», використовуючи шахрайську схему, переоформила всі наші 7 спеціальних дозволів. Наш головний геолог їде до Києва з дорученням на отримання спеціального дозволу на Сахалінське родовище, а працівник «Надр України» забирає в нього з рук це доручення і переоформлює спеціальний дозвіл на НАК «Надра України». Внаслідок цього «Полтаванафтогазгеологія» у 2007-2008 роках працювала фактично без прибутку.
Проте, в 2008-му ми виграємо справи стосовно повернення майна, незаконно відчуженого в 2007 році. А через суди повертаємо нашому держпідприємству 2 спеціальних дозволи на розробку родовищ, і по ще 5-и знаходимось в стані розгляду. Але керівництво НАК «Надра України» втручається і виписує від себе, як головної структури, доручення на представництво інтересів, яке нівелюють доручення працівників нашого підприємства. І судових засіданнях представництво інтересів держави перетворюється на відстоювання знову-таки приватних інтересів. В результаті, наше державне підприємство втрачає ті 2 спеціальні дозволи, які ми повернули державі через Вищий адміністративний суд – ними заволоділа приватна структура.
А у 2009-у році – апофеоз! Ми неодноразово зустрічалися з заступниками Тимошенко та її міністрами і замміністрами та пояснювали, що відбувається на нашому державному підприємстві. Але уряд Тимошенко приймає рішення про ліквідацію «Полтаванафтогазгеології». Зараз в господарських судах знаходиться близько 30 позивів стосовно повернення майна, спеціальних дозволів, відносно внесення змін до статуту НАК «Надра України», внесення змін до статуту дочірнього підприємства, що дало можливість так безболісно прийняти рішення про ліквідацію нашого державного підприємства.

1-Й ЗАСТУПНИК ПРОКУРОРА ОБЛАСТІ КИРИЧЕНКО СФАЛЬСИФІКУВАВ ДАНІ І БЕЗПІДСТАВНО ПОРУШИВ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ
ІА «Новини України»: А навіщо уряду саме ліквідовувати ваше державне підприємство?
Геннадій Сікалов: Тому що наша державна компанія включає до себе інші підприємства: «Балаклеяпромгеофізика», «Кримгеологія», «Чернігівнафтогазгеологія», яка готується також до стану ліквідації. Зараз всі 13 підприємств, які зайшли до НАК «Надра України» в 2000 році з метою ефективного використання і для приросту запасів, знаходяться на стадії банкрутства і ліквідації – всі!
Позавчора до нас приїздило представництво Кримгеології й кажуть: «Які ви молодці, що дійсно боритесь. Нас застрахали так, що ми боялися голову підвести! Тепер, разом з вами ми готові йти до кінця!». Керівництво «Чернігівгеології» разом з профспілкою розуміють все ще краще і кажуть: «Якщо ж вони на вас вдавляться, то до нас вони не дійдуть!»
Дійсно, вони почали з найсильнішого підприємства - «Полтаванафтогазгеології», бо всі інші для них не є перепоною: в Чернігові у них - свій директор, у Криму вони теж поставили свого директора. Ці підприємства згодні на ліквідацію - готові лягти і перейти до чужих рук. Тимошенко - бізнесмен саме в газовій сфері. І недалекий той час, коли вона вже не буде главою Уряду і не зможе підписувати газові контракти для України. Але маючи підприємства, які займаються розвідкою, приростом запасів, вона зможе диктувати умови по газу всередині України.
Саме тому нас і хочуть якогомога скоріше ліквідувати. Але вже місяць наше держпідприємство тримається, незважаючи ані на погрози нашим працівникам, ані на постійний шантаж з боку представників прокуратури. Коли вони приїхали з обшуком - заступнику головного бухгалтера стало зле, але протягом 20 хвилин працівники прокуратури не допускали до неї медичну службу, хоча людина вже фактично втрачала свідомість.

ІА «Новини України»: Можете назвати конкретних працівників прокуратури, за дії яких ви будете звертатися до суду?
Геннадій Сікалов: Так. Це були дії Дмитра Вітка - слідчого з прокуратури міста. Він виконував доручення 1-го заступника прокурора області Кириченка, який безпідставно, явно фальсифікуючи даними, порушив кримінальну справу ще по подіях 8-річної давнини. В її мотивувальній частині написано, що «Полтаванафтогазгеологія» отримала в якості орендної плати від підприємства «Дивон» понад 9 мільйонів гривень. Але згідно бухгалтерії, яка є на нашому держпідприємстві, «Полтаванафтогазгеологія» отримала лише 300 тисяч гривень і лише протягом 2001 року, коли ця оренда мала місце. Інших платежів з цього підприємства ми не отримували. А прокурор пише «9 мільйонів гривень». Це мені нагадує 1937 чи 39 рік - коли «тройки» працювали – тоді теж, що хотіли, те й приписували людині.
Саме за вказівкою 1-го заступника прокурора області Кириченка група працівників міліції з відділу боротьби з економічними злочинами, вдерлась на наше державне підприємство. Що вони робили з жінками! Я добре розумію, що провокували мене, як керівника, на якісь необдумані кроки, бо я щодня працюю разом з цими жінками на нашому підприємстві. І як керівник, і як чоловік, повинен їх захищати і словами, і діями. Але, це не правоохоронні органи - це якась зграя! Депутат-бютівець Лозинський з міліціонерами свої звірства коїв на Кіровоградщині півроку тому, а в нас міліціонери вбили людину буквально три тижні тому - годину катували в райвідділі і вбили. А потім сказали: «Нирки відмовили!» Де, в якому здоровому суспільстві все це є?

ІА «Новини України»: Що конкретно робили правоохоронці з жінками на вашому державному підприємстві?
Геннадій Сікалов: Хай жінки наші вирішують оприлюднювати це чи ні, бо це може завадити комусь з них. Я скажу як чоловік: «Якби це були не працівники міліції, а вони спеціально мені декілька разів це повторили, що знаходяться при виконанні службових обов’язків, то вони мали б кепський вигляд після того, що коїли з нашими жінками. Вони пропонували цим жінкам непристойні речі, хотіли їх оглядати прямо на сходах… Ми написали скарги до суду Київського району, Генеральної прокуратури. Але надій на це мало, бо вони використовують систему під себе. Наші скарги перенаправляють до Закарпатської чи Миколаївської області, а з тамтешньої прокуратури приходять відповіді, що ми реагувати не будемо, бо вказаного підприємства на території області немає. Оце вам і скарги на дії прокурорів та міліціонерів!
Ще вам приклад. Буквально 7 грудня прокуратура області подала апеляцію на рішення Октябрського суду стосовно його поновлення. Якщо почитати ту скаргу - розумієш, що 1-ий заступник прокурора області, який підписав ту скаргу, зовсім не розуміє українського законодавства. Бо у його апеляції 38-а, 39-я і 40-а стаття Кодексу законів про працю повністю міняли свою суть. В одному абзаці вони одне пояснювали, в другому – друге, а в третьому – третє.
Але згодом некомпетентність провокує перевищення повноважень. Зокрема, у суді, коли мова йшла про мою заяву про звільнення, яку сфальсифікував Пономаренко (голова правління Національної акціонерної компанії «Надра України» Олександр Пономаренко – ІА «НОВИНИ УКРАЇНИ») і подав від мого імені, розглядалася стаття, в якій перераховуються виключні підстави для мого звільнення. Однак, прокурор написав, що виключних підстав немає. Я у суді й запитав: «Перший заступник прокурора області працює замість Конституційного суду?! Він визначає норми закону і він же їх нівелює!» А щодо підробленої заяви, то зараз згідно нашого клопотання її вже відправили на почеркознавчу експертизу.

ЯКЩО Я ХОТІВ ЗВІЛЬНИТИСЯ ЗА ВЛАСНИМ БАЖАННЯМ, НАВІЩО МЕНІ БУЛО ПИСАТИ ЇЇ ТРЬОМА ПОЧЕРКАМИ?!
ІА «Новини України»: Можете детальніше розповісти про цю підроблену заяву?
Геннадій Сікалов: Перебуваючи на своєму робочому місці 18 червня, мені приносять факс з НАКу, в якому написано, що згідно поданої мною заяви, мене звільнено. Маючи у департаменті юридичного забезпечення НАК «Надра України» близько 30 співробітників, вони не знайшли юридичної підстави, а знайшли шахрайську - підробили мою заяву про звільнення за власним бажанням, приїхали до Полтави, кинули в конверт і відправили з Полтави 11 червня на НАК «Надра України», на підставі чого Пономаренко (голова правління Національної акціонерної компанії «Надра України» Олександр Пономаренко – ІА «НОВИНИ УКРАЇНИ») одноосібно всупереч статуту компанії прийняв рішення про моє звільнення.
Я звернувся до Октябрського районного суду міста Полтави і попросив витребувати цю сфальсифіковану заяву. Але у відповідь на 3-4 клопотання Октябрьського районного суду оригінал заяви так і не був наданий. Отримали ми його тільки після 2-4 попереджень - 7 грудня на судовому засіданні в Апеляційному суді Полтавської області. Неозброєним оком було видно, що текст цієї сфальсифікованої заяви написаний однією рукою, припис з числами зроблений другою рукою, а конверт підписаний взагалі третьою рукою. Але ж якщо я хотів звільнитися за власним бажанням, навіщо мені було писати її трьома почерками?!
А тепер давайте перейдемо від формо-господарського товариства до державної ієрархії. Отже, НАК «Надра України» - це як у радянські часи Міністерство геології, яке займалося саме розвідкою. А Пономаренко фактично знаходиться на посаді міністра геології. Покажіть мені країну, в якій міністр може підробити заяву і при цьому працювати далі!?
Якщо ж говорити про іншого міністра - з питань охорони навколишнього природного середовища, який контролює і питання надрокористування - Георгія Філіпчука, то губернатор (голова Полтавської ОДА Валерій Асадчев – ІА «НОВИНИ УКРАЇНИ») сказав: «Людина, яка підписала цей наказ, повинна негайно іти у відставку!». Очевидно, що це людина, яка не розуміє, що вона підписує – далека від геологорозвідки і газовидобування. І дійсно, якщо ти далекий від своїх функціональних обов’язків, то йди геть звідти!
Я хочу висловити щиру подяку і губернатору Валерію Асадчеву і Сергію Гордієнку ( народний депутат від Компартії України – ІА «НОВИНИ УКРАЇНИ»). Це люди, які добре розуміють роль нашого підприємства в масштабах України і усіх газових війнах, і роблять все належне, щоб відстояти «Полтаванафтогазгеологію».

ЩЕ МІСЯЦЬ ЗАЛИШИВСЯ ДО КІНЦЯ ЛІКВІДАЦІЇ. ЩО ЦЕ БУДЕ? ДУМАЮ, ЩО ПІДУТЬ ПРИСТУПОМ НАС БРАТИ!
ІА «Новини України»: Чи не зверталися Ви по допомогу до непровладних політичних сил або міжнародних організацій, зокрема, Європейської Народної партії, бо світова громадськість напередодні Нового року гостро реагує на загрози стабільності у газовій сфері?
Геннадій Сікалов: До міжнародний організацій не зверталися, бо я – українець і пишаюся тим, що ним є і живу в Україні. А лити бруд на Україну – це не на Тимошенко чи Турчинова, не на їхній уряд, а саме на Україну. Ми вже й так досить багато зробили, щоб знищити позитивне ставлення до українців!
А стосовно політичних сил - ми добре знаємо українську політику. Справжня політика є тоді, коли їй потрібні голоси виборців. Коли виборці не потрібні, вона працює сама на себе. Приклад яскравий – це уряд, який зараз при владі. І ті популістські жести, які робляться і вчителям, і бібліотекарям, і поштарям. На всю Україну оголошують, що заробітну плату підняли у два чи три рази, але при цьому зняли всі надбавки. І виходить так, що зарплату підняли всім, але її почали отримувати меншу, ніж та, яка була з надбавками. Оце і є ціна цим політичним силам, тому ми не розраховуємо на підтримку політичних сил чи фракцій. А розраховуємо на громадські організації і на особистості. На жаль, все те, що робили з Україною протягом останнього століття, знищило генофонд української нації. Інтелігенція, яка ще до Громадянської війни була, її просто не залишилось: концтабори, голодомори, розстріли, еміграції і все інше. І тому особистостей дуже мало залишилося в суспільстві.

ІА «Новини України»: То за рахунок чого Ви плануєте зберегти державне підприємство «Полтаванафтогазгеологія» від ліквідації?
Геннадій Сікалов: Попри всі атаки чинного уряду підприємство працює і займається господарською діяльністю на користь держави. Цього тижня люди отримали заробітну плату. Люди хочуть працювати, бо вони вчились все життя не для того, щоб плакати малювати і протестувати проти загарбників, а для того, щоб прирощувати запаси газу і давати їх населенню України.
Підприємство «Полтаванафтогазгеологія» мало і має перспективи розвитку. Прості цифри: кредиторська заборгованість на сьогоднішній день складає близько 36 мільйонів, в той час як дебіторська – 100 мільйонів гривень. Тобто нам повинні віддати втричі більше, ніж ми боргуємо. Саме тому нами подані позиви стосовно зупинення ліквідаційної процедури нашої державної компанії, бо я не згоден з мотивацією наказу стосовно ліквідації нашого підприємства – «ліквідувати в зв’язку з відсутністю перспективи розвитку».
До речі, цей наказ про ліквідацію нам досі не доведений згідно чинного законодавства. А в ньому зазначено кінцевий термін – 2 місяці. Він вже проіснував місяць. За місяць не змогли ліквідувати. І ще місяць залишився до кінця ліквідації. Що це буде? Думаю, що підуть приступом нас брати!

Автор: www.novyny.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 грудня 2009, 13:02 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації