Вхід | Реєстрація

Ющенко створив ландшафтний заказник Христанівський у Лохвицькому районі

Президент України Віктор Ющенко створив ландшафтний заказник загальнодержавного значення "Христанівський" у Лохвицькому районі Полтавської області. Як сказано в указі №1042, Ющенко оголосив ландшафтним заказником погоджену у встановленому порядку природну територію площею 1,7 тисячі га земель, у тому числі 1,2 тисячі га земель державної власності (запас), 392 га земель, що перебувають у постійному користуванні лісогосподарського підприємства "Полтаваоблагроліс", і 80 га земель, що перебувають у постійному користуванні державного підприємства "Пирятинське лісове господарство".
Ющенко також доручив Кабінету Міністрів у тримісячний строк забезпечити затвердження Положення про ландшафтний заказник загальнодержавного значення "Христанівський", а також затвердження режиму його охорони.
Про оголошення, зміну меж територій та об’єктів
природно-заповідного фонду Полтавської області
Керуючись статтями 33, 43, 44 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статтями 53, 54 Закону України “Про природно-заповідний фонд України”, а також Законом України “Про Загальнодержавну програму формування національної екологічної мережі України на 2000-2015 роки” та з метою подальшого поліпшення заповідної справи в області, збереження цінних природних, ландшафтних комплексів, об’єктів тваринного і рослинного світу,

ОБЛАСНА РАДА ВИРІШИЛА:
1. Оголосити заказниками місцевого значення території та об’єкти, що мають особливе природоохоронне, наукове, естетичне та пізнавальне значення (додаток 1).
2. Скасувати статус ландшафтного заказника місцевого значення “Клюсівський”, оголошеного рішенням п’ятої сесії двадцять другого скликання Полтавської обласної ради народних депутатів від 4 вересня 1995 року “Про оголошення територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення”.
3. Змінити межі раніше оголошених територій та об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення (додаток 2).
4. Дати згоду на оголошення ландшафтного заказника загальнодержавного значення “Христанівський” загальною площею 1705,2 га та звернутися до Міністерства охорони навколишнього природного середовища України про необхідність створення даного об’єкту (додаток 3).
5. Державній екологічній інспекції в Полтавській області, Лохвицькій, Миргородській, Новосанжарській та Пирятинській райдержадміністраціям, виконкомам Комсомольської, Хорольської міських та відповідних сільських рад, Державним підприємствам “Новосанжарське лісове господарство”, “Пирятинське лісове господарство” та “Кременчуцьке лісове господарство” забезпечити контроль за дотриманням встановленого режиму на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду.
6. Лохвицькій, Миргородській, Новосанжарській та Пирятинській райдержадміністраціям, виконкомам Комсомольської та Хорольської міських рад в термін до 1 грудня 2007 року забезпечити внесення відповідних змін в плани землеустрою та земельно-кадастрової документації згідно з встановленим законодавством порядку, а також спільно з власниками і користувачами земельних ділянок визначити на місцевості межі оголошених територій та об’єктів природно-заповідного фонду та змінених меж із встановленням інформаційно-охоронних та межових охоронних знаків загальноприйнятого зразка.
7. Державному управлінню охорони навколишнього природного середовища в Полтавській області у двомісячний термін затвердити положення про оголошені заказники та в місячний термін після цього передати у встановленому порядку оголошені території та об’єкти природно-заповідного фонду під охорону землевласникам і землекористувачам з оформленням охоронних зобов’язань.
8. Виконкомам Комсомольської та Хорольської міських, відповідних сільських рад, Державним підприємствам “Новосанжарське лісове господарство”, “Пирятинське лісове господарство” та “Кременчуцьке лісове господарство” забезпечити належне утримання, охорону оголошених та змінених меж територій та об’єктів природно-заповідного фонду. Використання природних ресурсів та виконання проектних рішень погоджувати з Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Полтавській області.
9. Організацію виконання даного рішення покласти на Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Полтавській області, контроль за його виконанням - на постійну комісію обласної ради з питань екології та раціонального природокористування.


ГОЛОВА
ОБЛАСНОЇ РАДИ
О.В. УДОВІЧЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 грудня 2009, 13:24 | Лохвиця | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації