Вхід | Реєстрація

У Глобинському районі під час пожежі загинуло троє чоловік

У Глобинському районі під час пожежі загинуло троє чоловік

05-го лютого о 18:00 від чергового РВ УМВС надійшло повідомлення про те, що у селі Демченки Глобинського району, в житловому будинку  громадянина Д., 1945 року народження, виникла пожежа. На місці пожежі було виявлено три трупи: господаря будинку, громадянина М. та громадянина К.,  1950 та 1959 років народження. Тіла  направлені до Глобинської центральної районної лікарні для встановлення причини смерті.
Вогнем знищено два ліжка та постільну білизну. Збиток та причина пожежі встановлюються. Підрозділи МНС не викликались.
«Станом на шосте лютого на Полтавщині  виникло 144 пожежі, більшість з них припадає на житловий сектор – 114. Загинуло 13 чоловік,-зазначив начальник Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області Олег Горбенко,- 48 пожеж сталося через порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення. Перекал печей, тріщини у цегляній кладці,  несправність димоходів та  залишена без нагляду піч – ось що зазвичай призводить до розповсюдження вогню в житлових будинках.»
Ще однією з причин, через яку власники домівок залишаються без даху це несправність електропроводки або неправильної експлуатації електромережі. Таких пожеж в області налічується 26. Це може статися, наприклад, якщо в одну розетку включити декілька побутових приладів водночас. Виникає перевантаження, проводи можуть нагрітися, а ізоляція -спалахнути. Проводи миттю нагріваються до такої температури, що металічні жили плавляться, спостерігається інтенсивне виділення іскор і великої кількості тепла. Якщо в місці короткого замикання виявляться горючі матеріали і конструкції, вони миттєво займаються. Тому необхідно стежити за справністю ізоляції проводів, не допускати кріплення їх цвяхами, які можуть порушити ізоляцію.
Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області закликає всіх громадян бути уважними та обережними! Нехтування або невиконання елементарних правил пожежної безпеки, завжди призводить до фатальних наслідків.
Якщо у вашій оселі виникла пожежа, не панікуйте! Опануйте свій страх і негайно телефонуйте за номером «101»!


Автор: Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 лютого 2012, 14:27 | Глобине | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації