Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах є справжні турнікмени

У Нових Санжарах є справжні турнікмени

Вісім років тому в Україні з’явився новий вид спорту. Займатися ним може кожен, хто хоч раз пробував виконати якийсь елемент на звичайному турніку.
Більше 55 років тому у Колумбії в невеликому містечку під назвою Богота з’явився такий спорт, як Gimbarr. Саме в одному з районів міста невелика група людей практикували свої елементи на турніку. І в кожного з цих людей був свій стиль. На початку це були типові елементи з гімнастики, але внаслідок цього було вигадано багато нових більш технічно складних і небезпечних, трюків.
У період з 1998 по 2002 рік., Gimbarr набирав оборотів швидкими темпами, силова вулична гімнастика, не маюча офіційного статусу, зацікавила багатьох в країні. З’явились команди, котрі їздили виступати по різних містах та країнах. Росія, Мексика, Японія і багато інших активно підтримали цей рух і декілька разів приймали спортсменів з далекої Колумбії.
Gimbarr має у своєму складі велику кількість елементів. Люди, які не мають поняття про цей вид спорту, не в змозі описати того, що виробляють колумбійці на турніках. Але той, хто активно захоплюються Gimbarr, знає всі назви — «сонечко», «місяць», «стільчик», «ноль», «ангел», «орел», «магнум», «вісім», «рембо», «алмаз», «прапорець», «демон» тощо. Та насправді назв набагато більше і всі елементи диференціюються за ступенем складності. Є навіть такі, котрі можуть виконати тільки декілька людей у всьому світі!
Тих людей, що займаються Streat Workaut (Gimbarr), називають турнікменами. Засновником турнікменів вважається воронезький вуличний спортсмен Михайло Баратов. Завдяки стійкості, наполегливості і вірі в свою справу, він виконував найважчі гімнастичні елементи на звичайному вуличному турніку та став найсильнішим турнікменом Росії. Михайло першим почав виконувати «колумбійські» та « іспанські» виходи. А потім винайшов і свої власні. Наприклад, «вихід Баратова», «вихід Біса» і «Апокаліпсис».
В Україні засновником цього виду спорту став Денис Мінін, який почав називати Gimbarr — Streat Workaut. Майже 8 років тому Streat Workaut почав розвиватися в Україні. Денис почав пропонувати цей спорт в своєму рідному Дніпропетровську. Він жадав допомогти своїм знайомим, які віддавали перевагу цигаркам та алкоголю. Багато його друзів та молоді обрали здоровий спосіб життя та Streat Workaut. Згодом Мінін почав організовувати змагання, спочатку по місту, потім по Україні. А не так давно в Дніпропетровську пройшли міжнародні змагання по Streat Workaut. Перемогла у них команда США. На жаль, наша держава не підтримує людей, які займаються Streat Workaut, і не визнає цей спорт національним. Хоча наша українська молодь займається ним, розвиває його й бажає досягти у ньому значних висот!
У нашому містечку Нові Санжари, на превеликий жаль, дуже мало молоді знає, що таке Streat Workaut. А займаються ним ще менше. Та все ж нам вдалося знайти у селищі двох любителів цього, поки що нового виду спорту. Діма Кушніренко та Юра Кисіль займаються порівняно недовго. Але вже мають що розповісти.
Дмитро пояснив, що дізнався про цей спорт в Інтернеті. Зацікавився ним і почав займатися. І хоча крім Streat Workaut існує багато інших видів спорту, Діма обрав саме цей, тому що він екстремальний, цікавий та загартовує. Своє навчання Діма почав з перегляду відео уроків на різних сайтах. Потім це все практикував на турніку. Хочемо зауважити, що самостійні заняття без попередньої підготовки є досить небезпечними. Якщо неуважно робити виходи, можна сильно покалічитися. Отже, щоб цього не сталося, потрібно мати лямки (спеціальні прикріплення на турніку для рук). Ціль Дмитра Кушніренка — досягнути успіху, навчитися нових елементів і бути у гарній формі.
Юрко почав займатися Streat Workaut завдяки Дмитрові. Той розповів товаришу про своє захоплення і Юра підтримав друга, почав вчитися. Обидва вони багато займаються і навчаються новим трюкам. Хлопці обрали здоровий спосіб життя, бо це краще, ніж псувати своє здоров’я алкоголем або цигарками.
У нашому містечку є молодь, яка бажає підтримувати фізичну форму саме таким чином, та поки що вони лише переглядають відео-уроки в Інтернеті. Можливо, згодом вони будуть практикувати все вивчене на турніку.
Щоб займатися Streat Workaut не потрібно якихось фінансових витрат чи спеціального спортивного спорядження. Потрібно мати силу волі, вірити в себе і уміти працювати над собою. Обравши цей вид спорту, ви вже ніколи не повернетесь у сторону шкідливих звичок. І тим самим гарантовано станете здоровою і сильною людиною.


Автор: Підготувала Ася Іщенко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня 2012, 17:07 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації