Вхід | Реєстрація

Фотохроніка одного дня провінційного містечка

Фотохроніка одного дня провінційного містечка

Перше.
Весняна Лохвиця виглядала позавчора досить непривабливо - вся в купах сміття:
-особливо багато його в центрі місті, поблизу міського ринку, - в очереті водойми Брідок;
- далі ще сумніше – дві великих купи непотрібу - у міському парку, де колись був Собор Різдва Пресвятой Богогодиці, а ще раніше - однойменна церква, побудована останнім кошовим отаманом Запорізької Січі святим праведним Петром Калнишевським, близько місця поховання наказного гетьмана Григорія Гамалії, священників церкви та собору, -  тепер є не лише занедбана, прикрашена сороміцькими написами й малюнками величезна  громадська вбиральня, а коло неї -  дерев’яний хрест та… купи новітнього сміття.
Ну як тут не перефразувати назву книжки Герберта Дж. Уелса «Рассєя ва мглє», який натепер може читатися як, наприклад,….  «Лохвиця….  В смітті».


Друге.
Тут було приїхав до нас у Лохвицю було заступник голови Верховної Ради України, відомий опозиційний політик, Микола Томенко, та й розповів переважно освітянам ввечері прямісінько в гімназії №1 не лише про свої проекти: видані за його ж сприяння («вибиті», як він повідомив, кошти) -  твори Тараса Шевченка, диски із записами голосу незабутнього Василя Симоненка, бібліографію Михайла Петровича Драгоманова (якого міський голова Демчук чомусь назвав «Петром»), але й про те, що, мовляв, йому дуже допомогали його колеги-однопартійці (теперішні й колишні) Вадим Петренко та Руслан Богдан.


Третє.
Після цього Томенко разом зі свитою, мабуть,…. повечеряв, бо його авто «Мерседес», д.н.з. АА0003КІ, та машина Лохвицької міської ради, д.н.з. ВІ5493ВВ, – в неробочий час, після 19 години того таки 19 березня року Божого 2012-го, -  були помічені правозахисниками коло одного з кафе у нашій Лохвиці.


Четверте.
Передостаннє. Й зовсім несуттєве. –
Високий і дрібніші чиновники українські (назвімо їх умовно – «слуги» народу»), напевно ж, не тільки каву лохвицьку можуть смакувати, але й хоча б під вечір… запланувати собі: як же нам усім разом, як кажуть, гуртом, громадою, - не тільки Тарасові вірші читати чи його ж малюнки розглядати, але боротися з тією проклятущою корупцією: щоб бува, не дай Боже, - службові машини тих же таки «слуг» народу» після закінчення такого напруженого трудового дня перебували в гаражах, але коло барів чи кафе…


П’яте.
Суттєве й визначальне. –
Мабуть, вечеря, кава та поїздки куди заманеться на службових (читай – державних) авто, - то таке ж святе діло для кожного українського обранця, слуги свого знедоленого народу, … як і покладання квітів до погруддя Шевченкові в провінційному місті.


Автор: Олександр Панченко, - небайдужий лохвичанини з ВО «Свобода» та директор правозахисного агентства


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 березня 2012, 14:23 | Лохвиця | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації