Вхід | Реєстрація

Усього за один день було 6 пожеж через спалювання сухої трави

Упродовж одного дня полтавські рятувальники здійснили 6 виїздів на гасіння пожеж причиною яких стало спалювання сухої трави.

Щорічно, з приходом весни, на полях, сіножаттях, в селах, а то і в містах, на пагорбах та вздовж доріг рухаються вогняні “фронти”, що знищують на своєму шляху все живе. На жаль, мешканці, які так чинять або ж не розуміють усю небезпеку до якої можуть призвести їхні дії чи просто ігнорують усілякі вимоги пожежної безпеки.

При спалюванні трави на присадибних ділянках або торішньої стерні на фермерських полях, вдовж доріг, виникає загроза перекидання вогню на житлові будинки. Якщо спалювати суху траву на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, дим і вогонь здатні спричинити замикання ліній, що може призвести до руйнівних наслідків для населених пунктів та промислових об’єктів.
Лише впродовж 20 березня підрозділи МНС області здійснили 6 виїздів на гасіння пожеж причиною яких стало спалювання сухої трави.

Так 20 березня в селі Пухальщина Кременчуцького району на відкритій території виникла пожежа з розповсюдженням на господарчу будівлю. Вогнем знищено суху траву на площі 3 га, господарчу будівлю, допоміжну дерев’яну споруду, солому в тюках в кількості 53 штуки. Збитки – 10 795 гривень. Врятовано житловий будинок на суму 25 000 грн. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невідомої особи. В гасінні приймало участь 1 відділення СДПЧ-12.

Територіальне управління МНС у Полтавській області звертає увагу на те, що заборонено спалювання всіх видів відходів на прибудинкових територіях і в сміттєзбірниках, на території зелених насаджень.
Тому ми наполегливо прохаємо не випалювати суху траву та рослинні залишки і якщо Ви помітили горіння сухої трави - негайно повідомте про загоряння за телефоном «101».


Автор: ТУ МНС у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 березня 2012, 08:28 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації